Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Wątek: Składanie 400D...

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dorsześ Zobacz posta
    Fakt, trzaskacie posty bez głębszego znaczenia chyba tylko dlatego aby podnieść sobie ich liczbę, a mój problem nadal nie rozwiązany...
    Nie wiem, dlaczego się dziwisz, że się śmiejemy... Z całym szacunkiem, ale ja nie dałbym do rozłożenia na części pierwsze sprzętu za tyle pieniędzy komuś, kto nie da mi gwarancji na naprawę, nie mówiąc już o tym, że odda mi aparat w częściach i powie: "masz tele puzzle i się baw".
    Ciężko jest wymyślić przez internet inne rozwiązanie niż właśnie serwis. To są zbyt precyzyjne i delikatne urządzenia, żeby od tak sobie usiąść, wypić dwa browarki i zabrać się do naprawy.
    Inna sprawa, że mogłeś się najpierw zapoznać z ogólnymi zasadami czyszczenia matrycy (artykułów i porad o tym w internecie Ci w bród), a nie wierzyć Koledze, który chciał z siebie zrobić znawcę, a zrobił idiotę.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Aberdeen/Toruń

Domyślnie

Chris, masz w 100% rację, ale teraz jest niestety już po fakcie i muszę jakoś się z tym uporac..
    Canon 5D MKII + Sigma 50mm 1.4 + Sigma 24-70 2.8 EX HSM + Canon 70-300 IS USM + Canon 400D + dwa świetne szkła m42 + Speed Lite + grip

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Może błednie zakładacie że kolega istnieje. A może po prostu chodziło o zaoszczędzenie wydatków na czyszczenie w serwisie i coś poszło nie tak i teraz głupio się przyznać?

Zresztą to nie ważne, rozkręcanie aparatu było niemądre.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na zdjęciu brakuje śrubek na pierścieniu. To wszystko, co Ci Kolega dał, czy masz jeszcze jakieś części luzem??

Foto-Blog

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Porównuję to z widokiem mocowania w moim aparacie. Musisz odkręcić te dwie śrubki mocujące gniazdo bagnetu. Pierścień umieszczony jest pod spodem. Te trzy podłużne sprężynujące wypustki mają leżeć dokładnie na środku wypustek mocowania bagnetowego i być wybrzuszone w głąb aparatu.

(sorry za jakość - komórka )
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na moje to brakuje kilku elementów... Między innymi nie widzę dwóch śróbek mocujących pierścień. Ten pierścień luzem znajduje się za tym zamontowanym na body, a pomiędzy nimi jest mechanizm blokujący obiektyw, więc jeśli tego nie ma, to się nie dziwie, że montowane obiektywy są niestabilne.

Foto-Blog

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Aberdeen/Toruń

Domyślnie

Śrubki wszystkie mam...także zostaje tylko kwestia poskładania tego w całość.A co do kolegi...to niestety takowy istnieje ja sam bałem czyścić aparat a teraz powstał z tego nie mały syf. A co do przyznania się to nie byłby problem, bo każdemu mogło się to zdarzyc.
    Canon 5D MKII + Sigma 50mm 1.4 + Sigma 24-70 2.8 EX HSM + Canon 70-300 IS USM + Canon 400D + dwa świetne szkła m42 + Speed Lite + grip

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Być może to Ci trochę pomoże:

http://img169.imageshack.us/my.php?i...eztytuuft4.jpg

Schemat co prawda pochodzi z 300D, ale myślę, że w tym temacie niewiele się zmieniło konstrukcyjnie.

Foto-Blog

Coś już napisał

Domyślnie

fajne masz kapcioszki

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Aberdeen/Toruń

Exclamation

Piast, dzięki pomogło! Poskładałem zgodnie z Twoim zdjęciem i aparat jest jak nowy!

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów