Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
Odnośnie tematu wątku - to czy przypadkiem w instrukcji 40D nie ma wzmianki przy LV, żeby nie używac za długo przy intensywnym i jasnym świetle bo może to uszkodzic matrycę? Wydaje mi się, że obiło mi się o oczy kiedyś... Więc to by chyba było wystarczającą odpowiedzią na pytanie, w dodatku odpowiedź od samego Canona :-P
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Canon prosi tylko, żeby nie wystawiać w kierunku Słońca ("do not point the camera toward the sun"). A na następnej stronie informuje, że wysokie ISO i wysokie temperatury zwiększają szum i mogą przekłamać kolory.
W MkIII, jeśli jest za gorąco, to w trybie LV pojawia się ikonka ostrzegająca.
Innymi słowy powtórzę - nie ma strachu w tym fachu![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
na wstępie p. Mroczek uświadomi czytelnika że niepotrzebne mu są eLki i autofocusy - to dobre, przydatne ale nie konieczne aby zrobic dobre zdjęcie
generalizując - gdyby większość userów CB przeczytało tę książkę to hazan powinien zacząć się martwić ilością odwiedzin![]()
@Janusz
do filtrów jeszcze nie doszedłem - czytam tylko na kibelku![]()
w raysfoto juz 'pokupywałem' co trzeba - ale jak tak dalej pójdzie to zakupie heliopany UV na każdy obiektyw![]()
@Goomis, Bahrd
kto czyta instrukcje do aparatu?![]()
ps
odnośnie tego słońca i matrycy - dobrze wiedzieć, choć nigdy nie planowałem takiej hecy...
Ostatnio edytowane przez pst ; 20-03-2008 o 20:57
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
Trzeba pamiętać, ze warunki konieczne nie muszą być jednocześnie wystarczające...
Generalizując - gorliwość neofity jest pożyteczna - im wyżej sobie człowiek postawi poprzeczkę na początku, tym lepiej dla niego...
Każdy, kto szanuje swoje pieniądze, czas poświęcony na ich zarobienie, etc. - czyli, myślę, że całkiem spora grupa. W tym jeszcze tacy, jak ja - co już wiedzą, że nie wiedzą jeszcze wszystkiego...
EOS - conditio sine Kwanon...
Focenie jasno swiecacych obiektow nigdy nie jest zdrowe dla matrycy, o czym tu w ogole gadac? :O