z tego co mi sie wydaje to wszyscy sie podniecali na forum AF-em w 7D a w 60D jest dokladnie ten sampozatym róźnica miedzy 30D a 60D jest ogromna bo sam sie tak przesiadłem
![]()
z tego co mi sie wydaje to wszyscy sie podniecali na forum AF-em w 7D a w 60D jest dokladnie ten sampozatym róźnica miedzy 30D a 60D jest ogromna bo sam sie tak przesiadłem
![]()
Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.
mowimy o tej mikro regulacji która ponoć (bo z tego co pisali na TYM forum) nie działa, a jesli działa to bardzo kiepsko...
Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.
Ponoć a naprawde to mimo wszystko duza różnica... Tak powstają mity bo ktoś gdzieś ponoc coś przeczytał....
Nie miałes nie wiesz nie mów...!!
Przepraszam za Oftopa...
http://www.youtube.com/watch?v=KGZBnay8MJM
Dla nieświadomych AF w 7D.
50D | 60D | BG-E2N | T 17-50 2.8 | C 50 1.8 | S 24-70 2.8 | 430EX II
Sprzedam: SIGMA 24-70 mm F 2.8 EX DG + FILTR UV
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Z oczywistych względów mikroregulacja nie usuwa wszystkich problemów z błędami AF, niemniej działa na tyle skutecznie, że sporą część obiektywów (choć niekoniecznie każdą tytułową Sigmę 50/1.4) da się zadowalająco wyregulować. Miałem kiedyś body bez regulacji i bardzo mi tego brakowało. Z jasnymi obiektywami, prawie niezbędne wyposażenie puszki...
zgadzam sie bez mikroregulacji jestśmy skazania na serwis
Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
SZUKAJKA Canon-Board
a czy ktoś posiada sigmę po serwisie ? nie ma różnicy czy obiekt na który ostrzymy jest oddalony 2-3 metry albo 5-10m?