Strona 98 z 135 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Uzależniony

Domyślnie

Tomku, uwierz mi, że u sąsiada naprawdę trawa nie jest bardziej zielona...
    Swoją drogą mogę powtórzyć to, o czym rozmawialiśmy - ostatnimi czasy coś stało się ze szkłem 24L. Po prostu od pewnej partii przestał działać z 5DII - niczym Sigma 50/1.4 - na bliskich dystansach trafia, powyżej 3 metrów za diabła nie trafiają. Nie do wyregulowania w body.
    Nie wiem czym jest to spowodowane, coś w nich nagrzebali nie w tym kierunku w którym powinni bo nie sądzę, aby była to wina korpusów.
    Ja na jakiś czas odpuszczam sprzedaż tego szkła, szkoda nerwów a sprzedawanie szkieł wymacanych przez tydzień przez kilku klientów pod rzad w celu dobrania działającego niezbyt mi pasuje.
    Tomku, daj znać o finale w DE.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    mam 24II i znam jeszcze trzy osoby posiadające ten obiektyw, nie mamy z nim najmniejszego problemu, więc zaszłyszane na forum opinie do mnie nie trafiają

natomiast moja opinia o sigmie jest kiepska, nigdy tego do ręki nie wezmę
    Widzisz, natomiast moja opinia o Sigmie jest bardzo dobra.
    Znam również osoby posiadające Sigmy i nie mamy z nim najmniejszych problemów,
    więc zasłyszane na forum opinie również do mnie nie trafiają ;-)

Choć czytam je uważnie, to jednak ze sporą rezerwą również...

Bardzo często u producentów alternatywnych ludziska w szkłach np. 18-2xx
    oczekują jakości eLki i to w całym zakresie, i najlepiej jak by dało się za symboliczną złotówkę...

To taki humorystycznie extremalny przykład ;-)

Nie jestem FanBoyem tej firmy, a moje opinie to zdanie posiadacza.

Miałem 18-200 DC OS, mam 17-50 f/2.8 EX DC OS HSM
    i do żadnego z nich najmniejszych zastrzeżeń nie mam, więc...

A serwis to już zupełnie inna bajka i w każdym kraju będzie inny.
    Na przykład serwis Canona polski vs niemiecki - niebo a ziemia jak się czyta opinie ;-)

Serwisy w Polsce są takie, jak sobie je "wychowają" klienci z nich korzystający.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Na przykład serwis Canona polski vs niemiecki - niebo a ziemia jak się czyta opinie ;-)
    Czyli polski jest niebo, a niemieckie ziemia?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Co do 24L, to ja po podpięciu w sumie 7 egzemplarzy do swojego 5DII ostatecznie jestem umówiony do Berlina. I oby oni pomogli, bo chyba stracę wiarę w ten system...
    Podziwiam Twój upór i wiarę ...:-D, może faktycznie lepiej kupić sprawdzoną i pewną używkę ;-).

Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Czyli polski jest niebo, a niemieckie ziemia?
    Oj... czepiasz się, jak zwykle... Wiadomo o co kaman - polski jest "be" a niemiecki...

Lepiej wyjaśnij sprawę BRIDGA, bo sam jestem ciekawy, czy się da...

Pozdrówka!

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Ręce i .........opadają.
    Jak nie potrafią zrobić porządnych obiektywów do Canona
    Wiesz, to nie jest do końca tak że oni nie potrafią robić porządnych obiektywów do Canona. Sam mam 4 sigmy (20, 50, 24-70 i 70-200) i współpracują świetnie z jedynkami - może po prostu mam wyjątkowe szczęście i 4 razy udało mi się trafić na sztuki ostrzące tam gdzie trzeba? Wydaje mi się że często problem może leżeć po stronie korpusu / firmware / użytkownika (nie twierdzę że lipy w tej firmie nie ma - perypetie MMM).

Canon do amatorskich korpusów nigdy nie ładował najlepszych mechanizmów AF'a, dodatkowo nie lubi obiektywów konkurencji i przez to komunikacja ich obiektywów z korpusami jest cięższa. U mnie pierwszy czynnik (słabszy AF) jest wyeliminowany, i obiektywy dają radę pracują.

Kwestia serwisu to już zupełnie inna sprawa - w każdej branży można trafić na serwisantów, którzy dostali pracę wyłącznie po znajomości.

Jestem ciekaw...na sto zdjęć ile byłoby trafionych z Sigmy, a ile z mojego "ręcznego" Takumara ? Podejrzewam, że więcej trafionych z manuala. Trzeba będzie kiedyś taki test zrobić
    Ja jestem ciekaw, ile zdjęć na twoim korpusie byłoby chybionych z sigmy 50EX, a ile z Canonowskiego odpowiednika, który jest konstrukcją o wiele starszą, słynną z krótkiej żywotności układu AF.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    Wiesz, to nie jest do końca tak że oni nie potrafią robić porządnych obiektywów do Canona. Sam mam 4 sigmy (20, 50, 24-70 i 70-200) i współpracują świetnie z jedynkami - może po prostu mam wyjątkowe szczęście i 4 razy udało mi się trafić na sztuki ostrzące tam gdzie trzeba? Wydaje mi się że często problem może leżeć po stronie korpusu / firmware / użytkownika (nie twierdzę że lipy w tej firmie nie ma - perypetie MMM).
    No proszę... nie może być... kolejny zadowolony użyszkodnik Sigmy.

Zawsze jest tak, że ci zadowoleni i bez problemów nie odzywają się bez potrzeby,
    a jak się odezwą i polecają, to... wychodzimy na fanboyów
    Natomiast zawsze, ale to zawsze, ujawniają się osoby niezadowolone i z problemami...

Co ciekawe, najbardziej aktywni przeważnie są "oczytani teoretycy", czy tylko mi się wydaje???
    Że nie wspomnę o "gawędziarzach" czy "bajkopisarzach"

Ciekawi mnie jaka jest różnica zadowolony vs niezadowolony w stosunku do ilości sprzedanych sztuk

Gdyby zrobić globalną ankietę, to zapewne okazało by się, że "narzekacze" to znikomy procent.

Ale mogę się mylić
    @MMM - interweniowałeś bezpośrednio do Sigma Japan???

Pozdrówka!

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    @MMM - interweniowałeś bezpośrednio do Sigma Japan???
    Szkoda czasu na takie zabawy, to nic nie da :-). Po prostu szajs pod logiem "Sigma" trzeba omijać z daleka.

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Szkoda czasu na takie zabawy, to nic nie da :-). Po prostu szajs pod logiem "Sigma" trzeba omijać z daleka.
    Ja miałem swego czasu S30/1,4 na 50D i trafiała wspaniale.W Nikonie przerabiałem S24/1,8 a teraz powyższą S50/1,4 i jedno co mogę powiedzieć,problemy które porusza MMM są mi obce.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    ....
    pozostaje tylko Żytnia na stole.
    No, to jest dobre na każdy układ AF - zwiększa się tolerancja

Strona 98 z 135 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108 ... OstatniOstatni