Faktycznie może numery serialowe > 103xxxx są lepsze ale tego nie sprawdzimy bez podawania numerów testowanych (posiadanych) o które prosi ArturBonoVox .To może by tak jednak ...:-D
Faktycznie może numery serialowe > 103xxxx są lepsze ale tego nie sprawdzimy bez podawania numerów testowanych (posiadanych) o które prosi ArturBonoVox .To może by tak jednak ...:-D
Właśnie mam zamiar kupić 50 ze światłem 1.4 i nie wiem czy zaryzykować z sigmą czy jednak canon. Czy ktoś z kolegów testował te sigmy we Wrocławiu w Foto-Master (Foto-Jedynka) bo aktualnie posiadają kilka sztuk.
pozdrawiam
Jano
Nie moge juz wyedytowac poprzedniego posta. Moj serial to 1022151.
Jak tylko zrobie testy na FF i BF przy roznych odleglosciach poinformuje kolegow.
Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580
Moja Sigma (nota bene: udany zakup od jednego z forumowych Kolegów) po dwukrotnej kalibracji nie wykazuje tendencji do ff/bf. Nie robiłem nią jeszcze ujęć z odległości > 5m. ale przy fotkach poniżej tej odległości wydaje się być dobrze. A nawet bardzo dobrze w porównaniu do mojego wcześniejszego C50mm.
40D f/1.4
i crop 100%
To ja idę jutroSkoro mają, może zachęci mnie do przesiadki z kanonowskiej 50 1,4.
Testowałem tą sigmę w sklepie. Konkretnie chodzi mi o ostrość .Wydaje mi się troszkę mydlana ?