Strona 82 z 135 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    no to pochwal się jakie miałeś i na co zamieniłeś-bo nie chyba tej sigmy z jakąś za 200 zł
    skoro po zakupie za darmo wysyła się na kalibracje-to ja nie widzę problemu
    ja też nie pod warunkiem że to strojenie coś daje, a z tym bardzo przeciętnie bywa, a szkoda bo byłem tym szkłem zainteresowany ;\

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    skoro po zakupie za darmo wysyła się na kalibracje-to ja nie widzę problemu
    Do kolejnej puszki (kiedy zmienisz) też ci ją za friko wykalibrują? A przy sprzedaży - kupcowi też wykalibrują? Tu właśnie jest problem...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Zablokowany

Domyślnie

No widzisz Sigma jest jak Ferrari

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Do kolejnej puszki (kiedy zmienisz) też ci ją za friko wykalibrują? A przy sprzedaży - kupcowi też wykalibrują? Tu właśnie jest problem...
    3 lata gwarancji - kalibrować można do woli.

No i jedna kalibracja może wystarczyć, przetestowałem szkło jeszcze pod 400d i też działa bez zarzutu - czyli w sumie już na 3 puszkach.

Więc nie ma co demonizować.
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 07-07-2009 o 00:05

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Przy najbliższej okazji sprawdzę z 5d znajomego - najprawdopodobniej nie będzie problemów bo pierwszy właściciel miał 350d i sobie chwalił.

Aaa - szkło było kalibrowane zaraz po zakupie pod 350d - chyba nie ma co się bać tej usługi.

U mnie to raczej kwestia znudzenia tym , kupę czasu używałem go jako niemal podstawowe szkło i prawdziwe 50mm to taki powiew . W odwrotną strone powinno być podobnie.
    He he... miło mi że dobrze służy ;-)
    Egzemplarz był bardzo ok, jeśli chodzi o kalibrację to w sigma pro centrum we Wrocławiu niema z tym większych kłopotów.

Przy pierwszych testach przed oddaniem do kalibracji były kłopoty z ostrzeniem, więc chyba naprawdę działa.
    Ostatnio edytowane przez zimonski ; 07-07-2009 o 01:56
    Sigma 50mm 1.4 EX DG HSM
    EOS 350d -> EOS 5d mkI

Domyślnie

Panowie, przetestowałem 4 szt Sigmy w 2 róznych sklepach. Aby nie było wątpliwości, statyw, tablice, za wpłaceniem kaucji miasto, więc test rzetelny. Kupiłem Sigme. Niestety odsetek nietrafionych AF był tak duży ( i to nie FF czy BF), tylko niematematyczna utrata ostrości, oddałem jedną Sigmę a raczej zamieniłem na Canona 1.4. Proszę, odnośnie Canona zwróćcie uwagę co w tym wątku i innych pisali na temat Canona 1.4 jedni z najbardziej doświadczonych... Ale ze względu na niezaprzeczalne aspekty przemawiające za Sigmą oraz naprawdę silne przekonanie, że ten AF da się okiełznać, kupiłem następną sztukę w innym sklepie. Niestety dokładnie ta sama historia (szcególnie w przypadku dużego otworu oczywiście i światła zastanego) dała nieprzewidywalną "trafialność" dlatego też po takim 3 miesięcznym teście dwóch obietywów "w kieszeni" pozostałem przy Canonie. Sigma na sprzedaż, ideał, wyselekcjonowana. jednak. Gdyby ktoś chciał tak poprostu potwierdzić, zapraszam do Krakowa, udostepnie oba szkła dla potwierdzenia teorii.
    endutex
    Digart

Zablokowany

Domyślnie

Trafiasz takie szkło co na 100% skuteczności,mogelkę co nie mruży oczu i na sesji robisz 20 fotek ale jakie to nudne

Domyślnie

a miał ktoś z użytkowników tej Sigmy takie coś, że Sigma wydaje taki dziwny odgłos podczas ostrzenia, ale tylko wtedy, gdy AF leci przez cały zakres... a że robi to bardzo szybko to mam wrażenie jakby to był odgłos jakby jeden plastik drgał podczas tego ruchu obiektywu wewnątrz...??

bo ja dziś coś takiego spostrzegłem... ale nie wiem czy to coś poważnego?
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoŚwiecidełko

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekh Zobacz posta
    Panowie, przetestowałem 4 szt Sigmy w 2 róznych sklepach. Aby nie było wątpliwości, statyw, tablice, za wpłaceniem kaucji miasto, więc test rzetelny. Kupiłem Sigme. Niestety odsetek nietrafionych AF był tak duży ( i to nie FF czy BF), tylko niematematyczna utrata ostrości, oddałem jedną Sigmę a raczej zamieniłem na Canona 1.4. Proszę, odnośnie Canona zwróćcie uwagę co w tym wątku i innych pisali na temat Canona 1.4 jedni z najbardziej doświadczonych... Ale ze względu na niezaprzeczalne aspekty przemawiające za Sigmą oraz naprawdę silne przekonanie, że ten AF da się okiełznać, kupiłem następną sztukę w innym sklepie. Niestety dokładnie ta sama historia (szcególnie w przypadku dużego otworu oczywiście i światła zastanego) dała nieprzewidywalną "trafialność" dlatego też po takim 3 miesięcznym teście dwóch obietywów "w kieszeni" pozostałem przy Canonie.
    Miałem okazję potestować sigmę (2 egzemplarze) przez 2 dni na 5dmkII wrażenia dokładnie takie same ( jeden z egzemplarzy miał numer 10000+coś) problem nie w FF/BF tylko w AF ( ustawienie mikroregulacji +20) i mydełko na @1.4.
    Przedstawiciel Sigmy zaproponował wysłanie obiektywu i body do kalibracji :-(, a najlepsze ,że gdy podpiąłem canona 50/1.4 to na @1.4 bił na głowę sigmę .
    Chyba wyleczyłem się z sigmy na dobre .

Zablokowany

Domyślnie

mam prośbę do Ciebie-zrobimy porównawczą fotkę powiedzmy jakiegoś banknota z odległości 2 metrów i wrzucimy cropa na forum-sam się z chęcią porzekonam jak rysuje ten canon

Strona 82 z 135 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów