chyba Cię źle zrozumiałem...raczej napewno
chyba Cię źle zrozumiałem...raczej napewno
Ponowię moją prośbę. Jeśli masz tą Sigmę i uważasz, że egzemplarz będący w Twoim posiadaniu jest lepszy, to podeślij jakieś zdjęcia. Wcale się nie upieram, że ta ostrość, której miałem okazję doświadczyć w sklepie jest rzeczywistym odwzorowaniem jakości tego obiektywu.
nie piszę że jest lepsza-tylko chciałem porównać mając kilka fotek z różnych szkieł można już dojąć do wniosku jak ostrzy ta sigma-a najlepiej to niech kroś da foty takiej co wróciła z serwisu
Kupiłem niedawno dość okazyjnie używkę, jestem po pierwszej robocie z tym szkłem - genialny obiektyw, 85L nudziło się w torbie.
Nr 1008845 - praktyczny brak problemów z bf/ff, bardzo dokładny af.
Ostatnio edytowane przez wojkij ; 06-07-2009 o 05:48
kupujac sigme albo "trafisz" albo nie. Jaka by ta sigma nie byla, wole nawet nie tykac tej marki ze wzgledu na te "przypadlosci" na kazdym kroku. Kupowanie kota w worku.
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Przy najbliższej okazji sprawdzę z 5d znajomego - najprawdopodobniej nie będzie problemów bo pierwszy właściciel miał 350d i sobie chwalił.
Aaa - szkło było kalibrowane zaraz po zakupie pod 350d - chyba nie ma co się bać tej usługi.
U mnie to raczej kwestia znudzenia tym obiektywem, kupę czasu używałem go jako niemal podstawowe szkło i prawdziwe 50mm to taki powiew świeżości. W odwrotną strone powinno być podobnie.
Ostatnio edytowane przez wojkij ; 06-07-2009 o 17:33
potwierdzam opinie banan82 wszystkie sigmy i tamrony a miałem ich kilka pogoniłem i od tego czasu mniej cierpię na stres.