Strona 80 z 135 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Domyślnie

Uważam, że jeśli chodzi o standardowe odbitki, to wogóle nie ma o czym dyskutować. Ostrość nawet ta z 4 metrów jest absolutnie wystarczająca do uzyskania powiększenia 20x30 w jakości typu "żyleta". Na monitorze rzecz jasna się to dużo słabiej prezentuje, ale nie samym obrazkiem na monitorze człowiek żyje Zauważcie, że przy zdjęciach z 4 metrów użyłem przysłony 1.4. Czy należy się spodziewać lepszej jakości?

Zablokowany

Domyślnie

coś link errorowy ;/
    na papierze wszystkie to będą żylety,ale czasem trzeba coś wykadrować-i może być bieda

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jedrek Zobacz posta
    Zauważcie, że przy zdjęciach z 4 metrów użyłem przysłony 1.4. Czy należy się spodziewać lepszej jakości?
    Znam obiektywy a nawet kilka, które oferują lepszą jakość na przysłonie 1.4 :-D.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Znam obiektywy a nawet kilka, które oferują lepszą jakość na przysłonie 1.4 :-D.
    rozumiem, że kolega ma na myśli 50 mm do Canona? Tylko proszę nie podawać 50L 1.2 za wzór Obiektywy o inej ogniskowej to chyba nie bardzo mieszczą się w tym wątku.

pozdrawiam

P.S. Ciekaw jestem tych obiektywów. Rozważę je z przyjemnością jeśli chodzi o zakup.

Zablokowany

Domyślnie

możemy zrobić test na odległość-zrób ty jakąś fotkę-czegoś-i ja zrobię taką samą-mam dwie puszki do wyboru-5dmkII i 50d

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

rozumiem, że kolega ma na myśli 50 mm do Canona? Tylko proszę nie podawać 50L 1.2 za wzór Obiektywy o inej ogniskowej to chyba nie bardzo mieszczą się w tym wątku.
    pozdrawiam
    P.S. Ciekaw jestem tych obiektywów. Rozważę je z przyjemnością jeśli chodzi o zakup.
    Niestety nie jest to ogniskowa 50mm, dlatego również zastanawiam się nad tą sigmą, no chyba ,że nowa 50/1.4II canona ale kiedy to będzie ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    możemy zrobić test na odległość-zrób ty jakąś fotkę-czegoś-i ja zrobię taką samą-mam dwie puszki do wyboru-5dmkII i 50d
    Czy to było do mnie? Jeśli tak, to proszę o rozwinięcie tematu, bo nie zaskoczyłem o co chodzi ofercie kolegi.

Zablokowany

Domyślnie

Czy to było do mnie? Jeśli tak, to proszę o rozwinięcie tematu, bo nie zaskoczyłem o co chodzi ofercie kolegi.
    jak chcesz porównać fotki z sigmy mojej i swojej -to ja moge swoją zrobić jakies zdjęcie żebyś zobaczył jakie sa standardy ostrości w w/w szkle

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Niestety nie jest to ogniskowa 50mm, dlatego również zastanawiam się nad tą sigmą, no chyba ,że nowa 50/1.4II canona ale kiedy to będzie ?
    nowa 50mm f/1.4? a po co? by zredukować liczbę chętnych na ultradrogą, powolną, aberrującą L-kę? to bez sensu...
    też czekałem na wersję II, aż w końću kupiłem Sigmę i... jestem zadowolony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    jak chcesz porównać fotki z sigmy mojej i swojej -to ja moge swoją zrobić jakies zdjęcie żebyś zobaczył jakie sa standardy ostrości w w/w szkle
    Drogi Kolego. Ja nigdzie nie napisałem, że to jest moja Sigma. W związku z utraceniem miesiąc temu swojego Canona 50 1.4 rozważam różne oferty dotyczące uzupełnienienia szklarni. Po przeczytaniu ok 70 stron wpisów na Canon Board postanowiłem pójść do sklepu i osobiście sprawdzić to szkło. Nigdy nie lubiłem Sigmy i wcale mi nie śpieszno do zakupu obiektywu tej marki. Poszedłem, zrobiłem zdjęcia i wgrałem na potrzeby tego forum czekając na odzew. A Ty chcesz mi tutaj coś osobiście udowodnić? Jeśli masz obiektyw oferujący lepszą jakość, to zwyczajnie wgraj próbki gdziekolwiek i daj linka, aby wszyscy mogli odnieść z tego pożytek. Tylko zrób to proszę tak, aby było to jakkolwiek miarodajne i wnosiło coś do sprawy.

pozdrawiam serdecznie

Strona 80 z 135 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów