Strona 73 z 135 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dystrybutor Sigmy rżnie głupa że "nic nie wiemy na temat ew. problemów obiektywu z tym korpusem" (chodziło o Canona 5D). Ludzie tracą czas i nerwy podczas gdy sprawa powinna zostać wyjaśniona przez producenta a sprzedaż wznowiona dopiero gdy problem będzie rozwiązany.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Wczoraj dostalem informacje ze serwis, po dwukrotnym wyslaniu, poddal sie i nie jest wstanie uregulowac. proponuja mi nowy egzemplarz za 3-4 tygodnie....
    moze jakas nowa partia bedzie po cichu wrzucona na rynek... moze poprawiona...
    trzeba byc dobrej mysli

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karakan Zobacz posta
    Dla 400D to chyba tez 2.8 (przeciez to AF taki jak w 20D/30D), ale dla 350D 5,6 - ale tylko tak gwoli scislosci
    Masz racje, roznica jest chyba taka, ze w 450D sensor 2.8 jest krzyzowy a w 400D (i 20,30D) tylko pasek pionowy. Tak mi sie wydaje, a na pewno wiem, ze dziala o wiele lepiej w slabym swietle.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ABJ Zobacz posta
    moze jakas nowa partia bedzie po cichu wrzucona na rynek... moze poprawiona...
    trzeba byc dobrej mysli
    Po rezygnacji z czekania na nowy egzemplarz dostalem zgoda na zwrot pieniedzy.

Podsumowujac: 4 sigmy ktore mialem na testowaniu ( 1 wyslalem ndo kalibracji dwukrotnie) nie spelnialy normy (nie myslalem o 100%) we wzgledzie AF.
    Podpinam sie pod opienie ze SIGMA 50 1,4 JEST ZLE ZAPROJEKTOWANA POD CANONA I WYMAGA REAKCJI ZE STRONY SIGMY
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Coś już napisał Awatar fotocoto

Domyślnie

Ja napisze tak, mam taką sigmę, kupiłem przetestowałem i nie mam z nią problemów, pewnie mam szczęście ale znajomy też ją ma i z tego co wiem nie narzeka. Dodam, że nie jestem co prawda obsesyjnym pstrykaczem linijek ale zrobiłem testy i nic mi nie przeszkadzało specjalnie, ostrość była ok. Obiektyw jest kapitalny i cichutki. W procentrum którym kupowałem powiedzieli abym sobie wybrał z 5 egzemplarzy bo różnie bywa, nie rozsądze czy to wina szkła czy puszki, ja mam i się cieszę, że jest sprawny.
    -^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
    5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotocoto Zobacz posta
    Ja napisze tak, mam taką sigmę, kupiłem przetestowałem i nie mam z nią problemów, pewnie mam szczęście ale znajomy też ją ma i z tego co wiem nie narzeka. Dodam, że nie jestem co prawda obsesyjnym pstrykaczem linijek ale zrobiłem testy i nic mi nie przeszkadzało specjalnie, ostrość była ok. Obiektyw jest kapitalny i cichutki. W procentrum którym kupowałem powiedzieli abym sobie wybrał z 5 egzemplarzy bo różnie bywa, nie rozsądze czy to wina szkła czy puszki, ja mam i się cieszę, że jest sprawny.
    A może Twoja pozytywna ocena obiektywu wynika z puszki 5dmkII ?

Coś już napisał Awatar fotocoto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Kiedy kupowałem 50/1.4 miałem jeszcze starą 5D i EOS 40D. Obie puszki nie miały problemu z tym szkłem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A tak na marginesie sobie myślę, czytając ten wątek, nie znamy skali problemu. Jak ktoś ma ma jkiś problem, przeboje to wypłakuje się na forum, robi się szum i niewiadomo co. Jak ktoś ma dobre szkło to się nawet nie odzywa bo by go zjedli. Trudno więc mówić o tym, że te obiektywy są spaprane jeżeli opieramy się tylko na narzekaniach, nie znamy rzeczywistej skali problemu no i nie znamy mechanizmu dlaczego ew. mogą być wadliwe. Zauważam jednak, że skoro dystrybutor czy sklep sprzedaje te obiektywy to widac opłaca mu się i nie ma problemu ze zwrotami bo jeśli ja bym miał taką dużą ilość niezadowolnych klientów wycofał bym produkt z rynku - po co mam mieć problem. Więc moim zdaniem burza w szklance wody.
    Ostatnio edytowane przez fotocoto ; 10-02-2009 o 20:53 Powód: Automerged Doublepost
    -^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
    5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotocoto Zobacz posta
    A tak na marginesie sobie myślę, czytając ten wątek, nie znamy skali problemu. Jak ktoś ma ma jkiś problem, przeboje to wypłakuje się na forum, robi się szum i niewiadomo co. Jak ktoś ma dobre szkło to się nawet nie odzywa bo by go zjedli. Trudno więc mówić o tym, że te obiektywy są spaprane jeżeli opieramy się tylko na narzekaniach, nie znamy rzeczywistej skali problemu no i nie znamy mechanizmu dlaczego ew. mogą być wadliwe. Więc moim zdaniem burza w szklance wody.
    Nie sposób nie przyznać racji; zawsze słychać tego co narzeka a ci co kupili i nie mają problemów robią foty. No cóż ale Sigma ma już etykietkę i tyle.
    pozdrawiam Krzysiek

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Wlasnie tak podejrzewam. Np moje 24L na 5d mki dzialalo fatalnie. Na mkii jest jak nowonarodzione. Sigme testowalem tylko na mki bo mkii jescze nie mialem, a uwazam ze mkii ma lepszy AF. Jak bedize w jakims sklepie dotepna niedaleko mnie na 100% przetestuje...
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wrócił mój kolejny egzemplarz po kalibracji w serwisie Sigmy. Przed kalibracją był coraz większy BF wraz z odległością.
    Po kalibracji jest tak że z bardzo bliska np. 0,5 metra zawsze jest jakiś FF. Im dalej się ostrzy tym liczba pomyłek na FF jest coraz mniejsza. Przy odległości np. 2 metry dobrych zdjęć jest połowa. Tak gdzieś przy 4-5 metrach mimo że idealnie nie trafia to ostrość można już zaakceptować praktycznie na każdym. Obiektyw był regulowany do wzorcowego body w serwisie Sigmy.

Strona 73 z 135 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów