Strona 67 z 135 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magix Zobacz posta
    Mam wrażenie ze wszystko co złe to canon...
    w tym przypadku to prędzej Sigma :P
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    Ale przeglądając to forum i nie tylko to, okazuje się ze wszyscy narzekają na Canona, reszta wydaje się być bardziej zadowolona . Ale to nie wątek o tym ;-)
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    Właśnie, że Canon, bo ABJ napisał, że z Nikosiami daje rade
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Właśnie, że Canon, bo ABJ napisał, że z Nikosiami daje rade
    No to co z tego. Może Sigma z Nikonem podpisywała jakieś umowy - wiadomo coś na ten temat? Bo pretensje do Canona, że nie działa dobrze z obcymi szkłami są po prostu śmieszne. To tak samo jakby ktoś miał pretensje do mercedesa, że ze sprzęgłem podróbką ma jedną trzecią przebiegu oryginalnego 8). Dla mnie Sigma robi klientów zwyczajnie w balona (i nie dotyczy to tylko tego szkła). Skoro nie są w stanie doprowadzić do tego żeby ich obiektywy działały prwidłowo z Canonami to nie sprzedają szkieł z tym mocowaniem i koniec.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No to co z tego. Może Sigma z Nikonem podpisywała jakieś umowy - wiadomo coś na ten temat?
    Kiedyś czytałem, że problemy są z tego powodu iż sigma nie ma dokumentacji technicznej bagnetu canona. Nie pamiętam dlaczego, pewno poszło o kase (jak nie wiadomo o chodzi to zawsze chodzi o kase ). Nikon natomiast sprzedał taką dokumentację sigmie, stąd z nikonem działa, a z canonem jak się uda - na tyle na ile uda się zaimprowizować sigmie z bagnetem.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ABJ Zobacz posta
    Nikonowcy a przynajmniej Ci co ich znam, nie maja problemow z ta sigma...
    to fakt, kiedyś bawiłem się fuji s5 +sigma 18-50f/2.8, zrobiłem kilkadziesiąt reporterskich zdjęć, wszystkie zdjęcia ostre w 100%, i te na 2.8 również,byłem w lekkim szoku..
    tutaj 2 pstryki z S50:
    f/1.8
    f/2.2
    Heniek

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No to co z tego.
    A to z tego, że skoro Sigma jak na ironię, nie chce działać tylko z Canonami (Tamrony też nie są specjalnie lepsze) To wina leży raczej po stronie Canona. Spekulacji na ten temat jest sporo. Np to, co napisał Grisha, że Sigma nie ma dokumentacji technicznej bagnetu Canona, albo wewnętrzny marketing, żeby więcej zarobić na własnych szkłach, bo producentów niezależnych będa rzekomo źle działać.

Może Sigma z Nikonem podpisywała jakieś umowy
    Skoro nie są w stanie doprowadzić do tego żeby ich obiektywy działały prwidłowo z Canonami to nie sprzedają szkieł z tym mocowaniem i koniec.
    No to jak? W koncu spisek, czy Sigma "nie jest w stanie"? Canon jest jednym z najbardziej liczacych się producentów dSLR'ów na świecie i Sigma ma niby zaprzestać prdukcji szkieł z bagnetem EF, tylko dlatego, że za cholere nie chcą działać? Poza tym czasem można trafić dobrze, ale to loteria.. niemniej Sigma nieraz pokazywała, że potrafi zrobić obiektyw znacznie lepszy optycznie od Canona za podobną cenę, co czesto skłania klientów w jej strone pomimo problemów z AF.

Bo pretensje do Canona, że nie działa dobrze z obcymi szkłami są po prostu śmieszne
    No dajesz, pośmiejemy się razem.. W takim razie jakie jest Twoje zdanie na ten temat..?
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Jakoś nie widzę winy Canona w tym, ze półtora raza droższa Sigma od C50/1,4 na fatalny AF- to znak rozpoznawczy Sigmy.
    I Nikon i Canon robią sobie natomiast jaja z użytkowników cropa nie wypuszczając nowoczesnego obiektywu f=50mm. N50/1,4 od lat wygrywa rankingi na najgorszy bokeh a C50/1,4 ze swoim mikrosilnikiem i konstrukcją optyczną sprzed 60 lat wyraźnie nie nadąża. Ogniskowa 50mm na cropie przeżywa drugą młodość a tu producenci śpią. Sigmy to ja już miałem na analogu i obiecałem sobie, że to się więcej nie powtórzy - sprawa zamknięta.
    Wina Canona jest oczywista - nie unowocześnił C50/1,4. To prosta sprawa, nie trzeba żadnych wynalazków - trochę więcej listków przysłony i mamy piękny bokeh, nowsze obliczenie konstrukcji i można niemal wyeliminować CA. Do tego zmiana AF na taki jak w C85/1,8. Jakiś durny marketingowiec nie wyczuł tego rynku i mamy ten pasztet... ludzie naprawiają Sigmy, klną i co tam jeszcze.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Domyślnie

Slider nie ma sie co spinac,Kolekcjoner ma racje.
    Canon nie ma ,zadnego obowiazku wspolpracy z Sigma czy Tamronem ,jesli komus z nas ta sytuacja sie nie podoba moze zawsze zmienic system.
    Zupelnie inna sprawa jest ,ze my wszyscy chcielibysmy tej wspolpracy ale nalezy zdac sobie sprawe ,ze celem Canona jest zarabianie kasy a nie uszczesliwianie mnie czy tam Ciebie.

Co do samej sigmy ,niestety przez spier^%76 af bylem zmuszony wybrac 50 1.4 od C :/

p.s
    Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Jakiś durny marketingowiec nie wyczuł tego rynku i mamy ten pasztet..
    A mi sie znowu wydaje ,ze nie byl wcale taki durny i wyczul dosc dobrze
    Ostatnio edytowane przez fotobronx ; 18-01-2009 o 12:28

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotobronx Zobacz posta
    Slider nie ma sie co spinac,Kolekcjoner ma racje.
    Canon nie ma ,zadnego obowiazku wspolpracy z Sigma czy Tamronem ,jesli komus z nas ta sytuacja sie nie podoba moze zawsze zmienic system.
    No chyba jednak ma obowiązek (lub powinien miec). Nieudostepnianie dokumentacji lub utrudnianie dostepu do niej konkurencji to praktyki monopolistyczne i nieuczciwa konkurencja.

PS Jesli Canon nie ma obowiazku wspolpracy, to moze uwazasz tez ze TP SA nie ma obowiazku wspolpracy z innymi operatorami telekomunikacyjnymi i może solić dowolne ceny za internet?
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Strona 67 z 135 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977117 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów