Strona 64 z 135 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czy Sigma ma tylko serwis w Gdańsku? Średnio mi się uśmiecha wysyłanie obiektywu z body kurierem (z kosztami) i liczenie na to iż nikt po drodze nie uszkodzi zawartości. Gdyby mieli serwis w W-wie, to może przespacerowałbym się do serwisu, zostawił rano body z obiektywem i po południu odebrał.

Bardzo kusi mnie to szkiełko, ale zniechęcają plotki o problemach z AF.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ok, a czy udało się komuś dobrze wyregulować to szkiełko samemu uzywając softu z 50D
    lub 5D mk2?

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Piotr_0602, nie w Gdańsku, a w Gdynii
    Wysyłasz na ich koszt - podają Ci nr umowy z kurierem.
    I nie zanosisz rano i odbierasz wieczorem. Ja zaniosłem 9.12 a termin odebrania mam na 19.12 - ale mam dzwonić, może będzie wcześniej

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Na forum głównie piszą niezadowoleni i ci co maja watpliwosci bo oni mają o czym pisac. Gdyby Sigma robiła aż tak złe szkła to by zbankrutowała.

Jesli zakupiony obiektyw ma FF/BF to przecież można go wyslac razem z body do Sigmy i za darmo skalibruja obiektyw do body. (na gwarancji)
    Wczytaj się w wątek i nie mieszaj w temat innych dobrych lub mniej dobrych szkieł Sigmy. Problem nie leży w BF/FF ale ogólnie w AF (różne odległości blisko lub daleko) , miałem to szkło i problem był z AF powyżej ok.5m . Rozmawiałem z serwisem na temat poprawy AF (nie kalibracji) bo przyznam chciałem i nadal chcę posiadać TAKI obiektyw , ale nikt nie potrafił zagwarantować że cokolwiek poprawi.Tak więc z bólem ale szkło wróciło do sprzedawcy.
    Ostatnio edytowane przez galekeg ; 13-12-2008 o 00:23
    SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław/Bystrzyca Kłodzka

Domyślnie

Witam i ponawiam pytanie:
    "czy udało się komuś dobrze wyregulować to szkiełko samemu uzywając softu z 50D
    lub 5D mk2?"

Zastanawiam się nad tym szkełm pomiędzy canonowskim odpowiednikiem 50 f/1,4 ... co ma ładniejszy bokeh? Może ktoś z was podesłać jakieś sample z ej sigmy?

Dzięki i pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez y4k Zobacz posta
    Zastanawiam się nad tym szkełm pomiędzy canonowskim odpowiednikiem 50 f/1,4 ... co ma ładniejszy bokeh? Może ktoś z was podesłać jakieś sample z ej sigmy?

Dzięki i pozdrawiam

i moze przeczytac Ci jeszcze 50 stron tego tematu?
    poklikaj w myszke troche a sample sie znajda...;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Piotr_0602, nie w Gdańsku, a w Gdynii
    Wysyłasz na ich koszt - podają Ci nr umowy z kurierem.
    I nie zanosisz rano i odbierasz wieczorem. Ja zaniosłem 9.12 a termin odebrania mam na 19.12 - ale mam dzwonić, może będzie wcześniej
    No to kiepsko. 2 tygodnie bez aparatu plus narażanie na przygody przy przesyłkach kurierem.
    No i pytanie czy regulacja Sigmy jest w 100% skuteczna.
    Jak czytam, że na Żytniej potrafią regulować kilka razy, by było dobrze, to licząc na każdą regulację minimum 2 tygodnie, można się kwartał bujać bez aparatu.

W testach Sigma wypada o niebo lepiej niż stareńkiego Canona, ale jak pomyślę ze kupuję obiektyw, a potem czeka mnie długi czas nerwów, korespondencji, wysyłania aparatu z obiektywem, czekania... to się odechciewa.

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Kupilem w FJ. Nie trafiala z bliska wogole. Oddalem , chcialem nowa sztuke. Nie mieli. zaproponowali kalibracje. troche nie chialem zle sie zgodzilem. DZisaj wrocilo. z bliska trafia (nie zawsze) z daleka nawet nie jest blisko. Skonczylem z szukaniem. Kupuje Lke
    Szkoda wielka bo obrazek swietny

http://lh6.ggpht.com/_AFZGrD6RfpU/SW...Q/_MG_9283.jpg

http://lh4.ggpht.com/_AFZGrD6RfpU/SW...g/_MG_9303.jpg

http://lh5.ggpht.com/_AFZGrD6RfpU/SW...E/_MG_9290.jpg

http://lh3.ggpht.com/_AFZGrD6RfpU/SW...0/_MG_9300.jpg
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

obrazki nie działają...
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Złe wieści macie koledzy..:-) W takim razie w zasadzie nie ma alternatywy. 50 1.8 trochę tchnie plastikiem i jesli chcialoby się inwestowac w jasną stałkę to możnaby wydusić z siebie więcej kasy, no więc C50 1.4, ale IHMO ma fatalny bokeh i tez nie widzi mi się go kupować, własnie z tego względu. Własnie dlatego myslałem o tej Sigmie, no ale skoro tak sprawa wygląda z tym AF.. No, ostatecznie mógłby wejśc w grę C85 1.8, ale czasem na cropie bedzie za wąsko..
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Strona 64 z 135 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów