Strona 63 z 135 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Bywalec Awatar galekeg
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Testy testami a z forum wynika że 90% użytkowników oddało to szkiełko lub boi się kupić,
    pozostałe 10% z nadzieją buja się po serwisach Sigmy.
    SMENAZENITPRAKTICA(1 rok nikon)CANONCANON DIGITAL x2

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No niestety moja nieufność do tej marki ostro podprawiona lekturą tego wątka wyleczyła mnie skutecznie z chęci zakupu tego szkła. Mimo że bardzo mi odpowiada i ogniskowa i jasność i cena.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-12-2008 o 23:07
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez galekeg Zobacz posta
    Testy testami a z forum wynika że 90% użytkowników oddało to szkiełko lub boi się kupić,
    pozostałe 10% z nadzieją buja się po serwisach Sigmy.
    Na forum głównie piszą niezadowoleni i ci co maja watpliwosci bo oni mają o czym pisac. Gdyby Sigma robiła aż tak złe szkła to by zbankrutowała.

Jesli zakupiony obiektyw ma FF/BF to przecież można go wyslac razem z body do Sigmy i za darmo skalibruja obiektyw do body. (na gwarancji)

http://www.sigma-foto.pl/index.php?q=node/142

"Sigma Corporation wychodząc na przeciw potrzebom użytkowników lustrzanek cyfrowych wyposażyła polski serwis w sprzęt do kalibracji AF. Kalibracja polega na dostrojeniu elektroniki sterującej pracą obiektywu – bez ingerencji w aparat."

PS
    Ja kupiłem w ciemno uzywaną sigmę 30mm (od drugiego właściciela). Jestem bardzo zadowolony, błędów AF nie widze i mam nawet subiektywne odczucie ze lepiej trafia niż moje 50usm. (co prawda ta sigma była kalibrowana przez pierwszego wlasciciela z jego body)
    Ostatnio edytowane przez justanimage ; 12-12-2008 o 14:56
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    Jesli zakupiony obiektyw ma FF/BF to przecież można go wyslac razem z body do Sigmy i za darmo skalibruja obiektyw do body. (na gwarancji)
    A co to ma wspólnego z problemem AF w tym obiektywie?

Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    A co to ma wspólnego z problemem AF w tym obiektywie?
    Nie wiem. Ale skoro mają specjalistyczny sprzęt do regulacji elektroniki obiektywu, to może da sie naprawić te problemy?
    Czy ktos w ogóle próbował kalibracji w serwisie?

pozdr

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    Nie wiem. Ale skoro mają specjalistyczny sprzęt do regulacji elektroniki obiektywu, to może da sie naprawić te problemy?
    Czy ktos w ogóle próbował kalibracji w serwisie?

pozdr
    Tylko tu na chlopski rozum nic to nie da, to jest stalka i albo masz BF/FF albo nie na jednej ogniskowej, a problem z tym szklem jest taki, ze do 5m mozesz miec ok, powyzej ff/bf i jesli przestawia Ci to powyzej 5m, bedziesz mial problem z ponizej... to jest jedna sprawa, a druga to loteria z trafianiem AF-a w tej sigmie.
    Aparat mam i ja

Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    Tylko tu na chlopski rozum nic to nie da, to jest stalka i albo masz BF/FF albo nie na jednej ogniskowej, a problem z tym szklem jest taki, ze do 5m mozesz miec ok, powyzej ff/bf i jesli przestawia Ci to powyzej 5m, bedziesz mial problem z ponizej... to jest jedna sprawa, a druga to loteria z trafianiem AF-a w tej sigmie.
    OK, rozumiem, ale czy ktos sie dowiadywał u źródła czy rzeczywiscie nie da sie tego naprawić?
    Może trzeba szczegółowo opisać wszystkie problemy i zapytac sie ich czy dadzą rade to naprawić?

W końcu jak mawiał Kennedy, "wszystkie problemy zostały stworzone przez ludzi i mogą być przez ludzi rozwiązane"

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie wiem może ja jestem staromodny ale jak kupuję nowy obiektyw to chcę żeby on działał i perspektywa, że będzie super jak wyślę go do serwisu (nawet najlepszego na świecie) jakoś średnio mnie podnieca 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie wiem może ja jestem staromodny ale jak kupuję nowy obiektyw to chcę żeby on działał i perspektywa, że będzie super jak wyślę go do serwisu (nawet najlepszego na świecie) jakoś średnio mnie podnieca 8).
    No powiem ci że w przypadku tego obiektywu to nawet bym wysłał. Tylko z tego co ludzie piszą to i tak nie załatwia sprawy.

Strona 63 z 135 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573113 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów