Strona 57 z 135 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Domyślnie

A moze ktos z posiadaczy 50D ma to szklo? Regulacja AF w body powinna wyeliminowac problemy. Czy sie myle?
    Camera Obscura

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcdenko Zobacz posta
    A moze ktos z posiadaczy 50D ma to szklo? Regulacja AF w body powinna wyeliminowac problemy. Czy sie myle?
    Potencjalnie się nie mylisz.
    Gorzej, jeśli okaże się, że wada przekracza możliwości regulacji w 50D.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Potencjalnie się nie mylisz.
    Gorzej, jeśli okaże się, że wada przekracza możliwości regulacji w 50D.
    Ale to jednak mniejszy problem. hehehehe:-D
    Camera Obscura

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ale to jednak mniejszy problem. hehehehe:-D
    Nie do końca - w praktyce może się okazać, że musisz wysłać wówczas aparat wraz z S50 HSM do Gdańska na kalibrację w serwisie Sigmy. Było już o tym wielokrotnie mówione na forum.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grisha Zobacz posta
    Tylko, że 50L nie kosztuje 1500zł, więc nie wiem czemu ma służyć "mam 50L i jestem zadowolony"... w wątku o Sigmie 50 1.4 ...
    Służyć ma temu że za 1500 zł to masz to co kosztuje 1500 zł compreme
    pa ruski razumiejesz Grisha
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 10-11-2008 o 23:43

Początki nałogu

Domyślnie

Czyli wg. twojego rozumowania sigma ma problem z AF bo kosztuje 1500zł a nie 3500zł.. No Ciekawa teoria. To może jak MMM w SPC położy na blat 3500zł to nagle zacznie mu sigma trafiać idealnie w punkt... Ja bym spróbował

Gdyby ludzie wypowiadający się tutaj i potencjalni użytkownicy tego obiektywu mieli tyle pieniędzy i nadal widzieli sens kupowania Lki to by na pewno nikt nie kombinował. Natomiast jak widzisz, realia są inne i takie spłycanie tematu do poziomu "tanio to musi być do d***" powiewa mi onanizmem sprzętowym... 50 1.8 kosztuje 300zł to wg. tej teorii nie ma prawa robić zdjęć, a robi całkiem dobre.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeśli z 50D ten obiektyw działa jak z 5D to regulacja nic nie pomoże. Nic nie wyregulujesz jeśli np. z bliska obiektyw robi BF a z daleka jest dobrze (lub odwrotnie).

Co do ceny za 50L to płaci się za ładną obudowę z czerwonym kółkiem i napis Canon. Optycznie eLka jest przyzwoita (ale gorsza od Sigmy). AF w eLce z pewnością nie kosztuje 2000zł :-)

Domyślnie re.

Cytat Zamieszczone przez krzysiek29 Zobacz posta
    A czy ktoś używał tej sigmy z jakimś 1D? Czy też są problemy z powtarzalnością działania af ?
    Właśnie zamówiłem to sławne szkiełko S50/1.4. Kiedy tylko przyjdzie przesyłka, niezwłocznie podpinam do 1D i robimy test.
    O wynikach tego testu poinformuje.

Zablokowany

Domyślnie

Pod koniec tygodnia będę miał okazję podpiąć trochę szkieł sigmy do jedynek więc sprawdzę i tę stałkę, bo nie ukrywam, że była ona gdzieś w zasięgu moich zainteresowań ze względu na używalne 1,4. Wielka szkoda, że sigma nie opracowała 35mm po pełną klatę. Po udanej 35mm cropowej nieźle by tym szkłem zamieszała. Biorę oczywiście pod uwagę cenę, ale pamiętam też jakie są koszty zakupu analogicznej eli. Więc - rozmarzę się- gdyby tak sigma wypuściła solidną 35tkę 1,4 za te dajmy na to 1800-2000 to byłoby coś...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Więc - rozmarzę się- gdyby tak sigma wypuściła solidną 35tkę 1,4 za te dajmy na to 1800-2000 to byłoby coś...
    Myślę że kwestią czasu jest 35/1.4 i 85/1.4 od Sigmy. Pytanie tylko czy do tego czasu nauczą się robić trafiający AF bo inaczej to mogą nawet zrobić 85/1.0 za 1000zł a i tak nikt nie kupi.

Strona 57 z 135 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów