Pokaż wyniki od 481 do 490 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie

Spokojnie, z nikim tu nie toczę bitew - czasem tylko polemika jest ostrzejsza, kiedy adwersarzowi z powodu braku argumentów do polemiki kultura wypowiedzi gdzieś umyka... każdemu się zdarza, nie każdy umie przyznać się do błędu. Jeśli to ja popełniłem gdzieś błąd to napisz gdzie - uczciwie przeproszę... słowo.

Co do testu - pisałem to nie raz ale powtórzę. Wisi mi to czy lepszy będzie Canon, Sigma, Nikon czy pudełko po zapałkach w otworkowej. Mam dostęp do wszystkich szkieł, sam zaciekle fotografuję i lubię czasem conieco przetestować a i klientowi uczciwie doradzić. Do tej pory nikt raczej nie narzekał abym wciskał ciemnotę

Sam chciałbym takową sigmę do swojej torby bo poza pracą AF i celnością na FF to zacne szkło - ale o tym również już pisałem.
    Potwierdza to wielu przedmówców w tym wątku, każdy posiadacz 5D lub smarka narzeka na jej pracę. Podobnie jak ja.
    Zauważyłem - co mnie zdziwiło- że na 40d pracuje zauważalnie lepiej , czego to przyczyna - nie wiem.
    Było u mnie również kilku forumowiczów, ktorzy przetestowali te szkła i porównali z canonami - wyniki identyczne z moimi. Jednak wypowiadać się nie chcą w obawie przed reakcją na krytykę Sigmy...
    Wszystko to nie zmienia faktu, że Sigma na FF prezentuje to co widzimy powyżej... totalna chimeryczność i nieprzewidywalność.

do do testów potwierdzających jakość Sigmy - wszystkie portale sprawdzające celność AF piszą o problemach na 1.4. I nie chodzi tu o przerzucanie się cytami - to fakty.
    Nie po to kupuję szkło 1.4 aby słuchać złotych rad typu "przymknij do f/2 to wada zniknie" lub - uwaga, najśmieszniejsze: "Sugeruję patrzeć na te zdjęcia nawet na lekkim pomniejszeniu i nie doszukiwać się przesunięcia i BF i FF, bo to co jest na tych zdjęciach to norma występująca nawet w L Canona i nie ma sensu popadać w 2 centymetrowe paranoje"...
    nic to, że zamiast oka modelki ostre będzie ucho, przecież to szukanie problemu tam gdzie go nie ma no powagi, to nie forum "Pani domu" ...

pozdrawiam serdecznie
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 18-09-2008 o 00:04

Uprawnienia umieszczania postów