Strona 45 z 135 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    piszac roznie masz na mysli fakt, ze kazda sztuke EF 50/1.4 trzeba sprawdzic przed zakupem bo moze zle wspolgrac z wlasna puszka, czy roznie zachowuje sie AF w slabych warunkach oswietleniowych - bez wzgledu na egzemplarz obiektywu?
    Pytanie mi wygląda na retoryczne Tak, oczywiście raczej mi chodzi o przypadek 2 (+ działanie na servo itp.)

A tak nawiasem, to ktoś sprawdzał, jak Sigma 50/1.4 sprawuje się na servo, tak a czymś w miarę trudnym do uchwycenia, np. dzieckiem biegającym?
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    Pytanie mi wygląda na retoryczne Tak, oczywiście raczej mi chodzi o przypadek 2 (+ działanie na servo itp.)

A tak nawiasem, to ktoś sprawdzał, jak Sigma 50/1.4 sprawuje się na servo, tak a czymś w miarę trudnym do uchwycenia, np. dzieckiem biegającym?
    No wlasnie-na servo moj C50 1.4 to koszmar!af zacina-a o serii zdjec to nawet nie mysle....dlatego zastanawiam sie nad ta sigma pod 40d.

Dopiero zaczyna Awatar Bejobejo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W moim wypadku szkiełko podpięte do 5D nie sprawia większych problemów. W pierwszym poważnym teście (ciemny kościół) wykonało swoją prace. Z ciekawości, na plenerze ustawiłem serie, servo, i poprosiłem młodych żeby się przebiegli w moją stronę i…też dał rade 6 strzałów 6 trafień (w wolnym czasie wstawię sekwencje) Ogólnie jestem zadowolony z tego szkiełka.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bejobejo Zobacz posta
    W moim wypadku szkiełko podpięte do 5D nie sprawia większych problemów. W pierwszym poważnym teście (ciemny kościół) wykonało swoją prace. Z ciekawości, na plenerze ustawiłem serie, servo, i poprosiłem młodych żeby się przebiegli w moją stronę i…też dał rade 6 strzałów 6 trafień (w wolnym czasie wstawię sekwencje) Ogólnie jestem zadowolony z tego szkiełka.
    piszesz o sigmie ,czy canonie?Bo jak o canonie,to moj jest chyba zwalony....

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Coś nowego w temacie? Jakieś nowe źródła dostaw i może już poprawione AF?

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    pierwsza próba wklejenia fotki na CB
    foto jeszce ciepłe, z workshopu perkusyjnego z Virgilem Donati
    robione na kolanie na szybko
    nie pobawiłem się nimi, jakieś wyostrzanie na 3 było w aparacie ustawione

1.

2.

3.
    Dla mnie elegancja (pomijam już, że zaje...y bębniarz Sam stoje w rozkroku między zakupem 50 tki 1,4 canona, a tą sigmą. Pod 1d. W poniedziałek/wtorek wlatuję sprawdzić do sklepu, bo lepszej metody jednak chyba nie ma.

Początki nałogu

Domyślnie

donati "tylko" na 30D, ale szkiełko podpinam też do 5D i daje radę cudnie. Podobnie jest z analogiem.
    50C 1,4 też leży w domu, ale w torbie żony, od zakupu sigmy nie dotknąłem 50C

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    donati "tylko" na 30D, ale szkiełko podpinam też do 5D i daje radę cudnie. Podobnie jest z analogiem.
    50C 1,4 też leży w domu, ale w torbie żony, od zakupu sigmy nie dotknąłem 50C
    Ale kalibrowałeś ją, czy śmiga aż miło?

Dopiero zaczyna Awatar Bejobejo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naps Zobacz posta
    piszesz o sigmie ,czy canonie?Bo jak o canonie,to moj jest chyba zwalony....
    Piszę o sigmie, canona niestety nie miałem nawet w ręku, więc nie mam odniesienia.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Ale kalibrowałeś ją, czy śmiga aż miło?
    nic nie kalibrowałem
    kupiłem wysyłkowo metodą chybił trafił : )

Strona 45 z 135 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów