Strona 34 z 135 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Początki nałogu

Domyślnie

nie jestem testerem, jestem użytkownikiem : )
    moje doświadczenia ze stałkami 50 mm ograniczają się do 1,4 i 1,8 canona i do tej sigmy
    ze stałkami o innych ogniskowych - do 135L
    wiem że mam ostrość, gdzie chciałem mieć, ale nie zrobiłem 50 zdjęć testowych tabliczek itp. po prostu przed wzięciem szkła na fuchę przestrzeliłem pod kątem na pudełku z jakimiś drobnymi napisami patrząc czy trafia : )

fotki z kotleta mam w chacie a jestem w robocie, jak będę miał czas pobawić się wiecozrem i poznać sztukę wklejania fot na CB to coś wrzucę z detali, bo twarzy państwa młodych tu nie powieszę.
    szkło kupiłem w fotosecie fotoset.pl
    było ściągane z Hong Kongu
    proponowali też z Polski ale kilka złotych różnicy miało dla mnie znaczenie
    dostałem obiektyw w piątek, zrobił cały ślub i dwie sesje ślubne (w sobotę i poniedziałek)
    na przemian z czterema innymi obiektywami
    piątym był C50 mm w torbie małżonki mojej
    nie użyty zresztą ani razu : )

sigmę 50 mm wybrałem mimo wątpliwości podyktownaych m.in. lekturą tego wątku bo potrzebowałem pilnie 50 a nie miałem ochoty na drugiego Canona ani kasy na eLę
    szkło nei było testowane w sklepie, przyjechało niemal prosto z HK

nie da się wykluczyć że mój entuzjazm i moja zdolnosć oceny szkła może pochodzić w pewnym stopniu z ubogich szklanych doświadczeń, bo z eL bawiłem czy bawię się tylko 135, 17-40 i 70-200 w różnych odmianach

Może też pochodzic z braku uprzedzeń do sigm, bo mam z nimi dobre doświadczenia a było tego kilka sztuk
    żeby entuzjazm ostudzić dodam, że dostałem z pięćdziesiątką sigmę 24-70 2.8 która natychmiast wróciła do sklepu z powodu wady fabrycznej

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez josif Zobacz posta
    sigmę 50 mm wybrałem mimo wątpliwości podyktownaych m.in. lekturą tego wątku bo potrzebowałem pilnie 50 a nie miałem ochoty na drugiego Canona ani kasy na eLę
    szkło nei było testowane w sklepie, przyjechało niemal prosto z HK
    Widocznie te z polskiej dystrybucji to jakieś odpady albo podróbki

Bywalec

Domyślnie

fotki z kotleta mam w chacie a jestem w robocie, jak będę miał czas pobawić się wiecozrem i poznać sztukę wklejania fot na CB to coś wrzucę z detali, bo twarzy państwa młodych tu nie powieszę.
    szkło kupiłem w fotosecie fotoset.pl
    było ściągane z Hong Kongu
    pj
    A jaka cena wyszła?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Trudno to wszystko pojac - sa egzemplarze ktore ostrza tylko z bliska i sa jak widac ktore odwrotnie sie zachowuja
    mnie tez to zszokowalo ale tak jest.. pare postów wczesniej wklejelem zdjecia - z bliska byla tragedia za to z 8-10m - no po prostu szklo ideal :-)

jak przestrzelam kolejne szklo - napisze jakie byly efekty..

Początki nałogu

Domyślnie

tak mało niższa od polskiej że wstyd się przyznać
    wygrało zaufanie do fotoset
    w którym troszku już pokupowaliśmy
    i który mógł mi zagwarantowac dostawę w terminie

to a propos ceny było

jeszce coś mi się nasunęło
    nie sparwdzałem w specyfikacjach ale C 1,4 ma chyba mniejsza odległośc ostrzenia - to takei wrażenie na wyczucie.
    sigma ostrzy tak jak w specyfikacji ale mam wrażenie że canon radził sobie zmniejszej odległości niż te 45 cm

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

nie sparwdzałem w specyfikacjach ale C 1,4 ma chyba mniejsza odległośc ostrzenia - to takei wrażenie na wyczucie.
    chyba tez z okolicy 40-45 cm.. z tego co pamietam ;-)

u mnie te problemy z ostrzeniem byly na odleglosci ok 1-1,5m.. ale tak czy inaczej po zalozeniu sigmy 50'tka canona stala sie jakas taka.. niefajna ;-)

Początki nałogu

Domyślnie

wewnętrze fuj i zewnętrzne fe - mam to samo

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    jak przestrzelam kolejne szklo - napisze jakie byly efekty..
    Czekamy z uteskieniem (podaj tez nr seryjny - moze cos z tego wyjdzie - "jakas reguła")?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Początki nałogu

Domyślnie

kolega jutro czy pojutrze bedzi emiął kolejną sztukę, przetestuję w weekend spisze numer i dam znać jak chodzi

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

kolega jutro czy pojutrze bedzi emiął kolejną sztukę, przetestuję w weekend spisze numer i dam znać jak chodzi
    Powodzenia, moze wkrotce zobczysz swiatlo i z usera awansujesz na testera, jestes na dobrej drodze.

Kto pierwszy znajdzie Sigme 50 co ostrzy dobrze z bliska i z daleka a zle w srodku?

Wnioski z tej dyskusji moga byc takie:

1. Niczego sie z Internetu dowiedziec nie mozna, trzeba isc do sklepu i porozmawiac z panem sprzedawca. I o to chodzi. Z dyskusji na forum nie ma zadnej sprzedazy, a z klientow w sklepie jest.

2. Sigma ma niezly rozrzut.

3. Obiektywy i AF skomplikowane sa i nie kazdy jest w stanie je testowac z sensem.

Strona 34 z 135 PierwszyPierwszy ... 2432333435364484134 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów