Strona 24 z 135 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Bez obrazy, ale mam (prywatne i osobiste) wrażenie, że zwyczajnie nie wiesz co to szacunek.
    Niestety ten i tamten wątek to potwierdzają :-(
    A fe.
    Czekam z niecierpliwością na obiecane testy, udowadniające jakim wspaniałym szkłem jest obawiana tutaj Sigma...
    Halo, rozmawiamy tu o obiektywie! Po co te personalne wywody? Nikogo nie zmuszam by cokolwiek u mnie kupował, by się do mnie odzywał lub robił cokolwiek jeśli nie odpowiada mu mój sposób bycia. Napisałem, piszę prywatnie, jaki to ma związek z interesem jaki prowadzę? To Nowart mnie zaatakował bo widać nie potrafi rozdzielić tych 2 rzeczy. Trudno mówić tu o szacunku i kulturze w sytuacji gdy Nowart zaatakował mnie personalnie, nie merytorycznie, tylko dlatego, że prowadzę SPC i to był jego główny i jedyny argument. Szanuję każdego człowieka, z niektórymi tylko rozmawiam w ich języku.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto-net Zobacz posta
    Witam, czy tak wychodzi na każdym zdjęciu? Jeżeli tak ten egzemplarz nadaje się do wymiany. Postaram się wrzucić jutro jakieś porównanie miarodajne na dobrze skalibrowanym korpusie. Ale to aż dziwne, że Pan przy zakupie nie zauważył.
    Kupiłem przez internet. Tak wychodziło na każdym zdjęciu ale z daleka. Z odległości metra był minimalny rozrzut, raz na FF raz na BF ale dało się przeżyć, dlatego raczej nie sądzę aby to była kwestia kalibracji do korpusu.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Kupiłem przez internet. Tak wychodziło na każdym zdjęciu ale z daleka. Z odległości metra był minimalny rozrzut, raz na FF raz na BF ale dało się przeżyć, dlatego raczej nie sądzę aby to była kwestia kalibracji do korpusu.
    Rozumiem, to ewidentnie walnięta sztuka, sugeruję wymianę, nie kalibrację. Tak duży błąd nie nadaje się moim zdaniem do kalibracji.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(.....)
    Aaaa, teraz zauważyłem, że Pan Nowart handluje sprzętem, prosto z DE! To tłumaczy jad który musi przełykać, tłumaczy również skąd mógł zakupić 6 sztuk Sigmy 50/1.4. Reszty bzdur jednak nie tłumaczy.
    A jakie to ma znaczenie skąd bierze. Przecież sam w warsztacie tego nie wyklepał. Ja mam praktycznie wszystkie szkła i body kupowane w Niemczech i co z tego ma wynikać? Szkło ma działać niezależnie od tego gdzie było kupione.

(.....)
    Przepraszam serdecznie pozostałych użytkowników forum z język i formę wypowiedzi w stosunku do Nowarta. (...)
    No ale to daje wszystkim do myślenia. Nie widzisz tego? Nie sztuka być miłym i uprzejmym jak jest wszystko cacy. Wyszło w tej dyskusji coś na wierzch co bardzo mi się nie podoba.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-08-2008 o 22:40
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A jakie to ma znaczenie skąd bierze. Przecież sam w warsztacie tego nie wyklepał. Ja mam praktycznie wszystkie szkła i body kupowane w Niemczech i co z tego ma wynikać?
    To, że miał dostęp do sprzętu więc mógł wykonać faktycznie testy. Jedynie ich wynik poddałem w wątpliwość. Uwiarygodniłem go jednak poniekąd choć nadal uważam, że nie testował takiej ilości szkieł a opinie wygłasza na wyrost.

No ale to daje wszystkim do myślenia. Nie widzisz tego? Nie sztuka być miłym i uprzejmym jak jest wszystko cacy. Wyszło w tej dyskusji coś na wierzch co bardzo mi się nie podoba.
    Proszę zwrócić uwagę, że to Pan Nowart pierwszy zaatakował mnie w taki sposób i takim słownictwem, traktując personalnie, z góry oraz nie czując się w obowiązku przeprosić czytających za ton wypowiedzi. Jednak to mnie się to wypomina.
    Ostatnio edytowane przez foto-net ; 06-08-2008 o 22:44

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Proszę zwrócić uwagę, że to Pan Nowart pierwszy zaatakował mnie w taki sposób i takim słownictwem, traktując personalnie, z góry oraz nie czując się w obowiązku przeprosić czytających za ton wypowiedzi. Jednak to mnie się to wypomina.
    Nie chcę być niemiły, ale delikatnie mówiąc - mijasz się z prawdą...
    Wystarczy spojrzeć na stronę i styl Twoich wypowiedzi odnośnie "testowania 6 szkieł i ich odsyłania".
    Nowart tam się jeszcze nawet nie wypowiedział.
    Oj żałość marketingowa znowu wychodzi, obok słomy z butów, niestety :-(
    Ostatnio edytowane przez sal ; 06-08-2008 o 22:49
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(....)
    Wiesz to nie chodzi o to kto zaczął. Nie sądzę żeby ktoś miał czas na analizy. Czy Ty zauważyłeś że jednak na tym forum taka personalna agresja nie jest normą? Czy któryś ze stałych użytkowników dyskutuje na takim poziomie?
    Czemu ma to służyć? Bo na pewno nie uwiarygodnieniu.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Proponuję oddzielić personalne wycieczki od rzeczywistego problemu. Skupmy się na szkle.
    Argumenty o innej dystrybucji mnie nie przekonują. Jakie to ma znaczenie, że sprzęt pochodzi z DE? Mają tam jakieś wadliwe sztuki czy jak?
    Ewidentnie coś jest na rzeczy skoro kilka osbób raportuje o problemach z AF w tym szkle. MMM, Towers, Nowart - wszyscy oni robią krecią robotę? Z drugiej strony firmę foto-net znam i generalnie polecam. Sam tam nie raz kupowałem i zawsze byłem zadowolony. Chyba najlepiej faktycznie wyrobić sobie samemu opinie testując szkło jeśli jest taka możliwość. Ten obiektyw jest bardzo krótko na rynku i zapewne opini będzie pojawiac się coraz więcej. Oczywiście testy foto-net są mile widziane.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

A jakie to ma znaczenie skąd bierze. Przecież sam w warsztacie tego nie wyklepał. Ja mam praktycznie wszystkie szkła i body kupowane w Niemczech i co z tego ma wynikać? Szkło ma działać niezależnie od tego gdzie było kupione.
    No jak to co. Jak nie kupiłeś z oficjalnej polskiej dystrybucji, to nie masz prawa narzekać na AF, korpus, BF, FF, czy inne dwu/trzyliterowe skróty
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Zablokowany

Domyślnie

Nie chcę być niemiły, ale delikatnie mówiąc - pierniczysz.
    :-(
    Nie chce być niemiły ale bijesz pianę nie na temat, i sprawdź swoje buty zanim ocenisz czyjeś, dziękuje niemniej jednak za Twoją opinię, nie ocenię Cię po tonie Twojej wypowiedzi gdyż zapewne moja subiektywna ocena była by dla Ciebie kłopotliwa. Sugeruję skończyć rozgrywki personalne, przepraszam Nowoarta i innych co poczuli się urażeni, skupmy się na rzeczach istotnych, odłóżmy na bok nerwy. Do końca tygodnia wykonam testy aby każdy sobie zobaczył i ocenił. Oczywiście niezależnie zapraszam do testowania osobiście.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No jak to co. Jak nie kupiłeś z oficjalnej polskiej dystrybucji, to nie masz prawa narzekać na AF, korpus, BF, FF, czy inne dwu/trzyliterowe skróty
    Ale ja nic takiego nie napisałem :-) Choć warto pamiętać, że DE to ogromny rynek, dużo większy niż polski a co za tym idzie, okazyjne zakupy czasem skutkują towarem niepełnowartościowym niestety. Trochę już tego widziałem. Nie sądzę, że w tym przypadku.
    Ostatnio edytowane przez foto-net ; 06-08-2008 o 22:54 Powód: Automerged Doublepost

Strona 24 z 135 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474124 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów