"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
A gdzie jest owe testy z tytułowego zaproszenia ? Proponuję dokleić do istniejącego wątku w dziale obiektywy.
O obiektywach wiem prawie wszystko
tu jeden z kolegów powiesił zdjęcia:
http://klubkm.pl/forum/showthread.ph...445#post611445
ale bądźmy szczerzy - sample z pełnoklatkowego szkła na cropie to nie jest to co tygrysy lubią najbardziej ;-)
załatwione :-)
Macałem dzisiaj i pierwsze wrażenia mam bardzo pozytywne. Może nie jest tak ładny jak Canon 50/1.4 :-) ale za to wyraźnie solidniejszy. Od Canona jest trochę większy i tubus nigdy nie wystaje poza obudowę chowając się przy ostrzeniu do środka. Zatykając filtrem uzyskujemy jakąś tam szczelność szkła (coś w stylu C17-40). AF prawie bezgłośny.
Pierścień ręcznego ostrzenia chodzi troszkę ciężej niż w C. Dokładność ręcznej regulacji mniej więcej taka jak w C czyli dosyć dokładna i z dobrym wizjerem albo matówką można precyzyjnie ręcznie ustawić ostrość. Reszta wrażeń niebawem.
MMM czekam z niecierpliwością ...i dzięki za opnię