No akurat widać że u Canona z tym szkłem jest mały rozrzut jakościowy. Wszystkie są ostre w dużej części centralnej kadru. Pamiętacie co było u Tamrona chyba na Optycznych.
Tutaj Sigma
http://www.slrgear.com/reviews/zprod...sigma50f14.htm
Ostatnio edytowane przez szwayko ; 23-03-2012 o 09:09
Zawsze gdy widzę taki wpis, zastanawiam się co kierowało autorem...(zapewne autor jest prawdziwym artystą fotografikiem z głębokim poczuciem obowiązku nawracania ze złej drogi zrozumienia). Obawiam się jednak że to co kierowało "marito" to brak zrozumienia dotyczący natury rzeczywistości oraz pojęcia zdarzenia niezależnego. Przypomnę tez drogiemu marito, że ten wątek jest o instrumencie optycznym, a nie o "pofoceniu".
http://diglloyd.com/articles/LensAnd...ndNewBlur.html
"There are “experts” out there with lots of opinions, but no facts. Only newbies and amateurs cough up big bucks for equipment and assume it’s working right. "
No cóż, ja widząc takie wpisy jak Twoje drogi kolego qbic2 zastanawiam się także co takimi ludźmi kieruje. Podziwiam niewątpliwie orgastyczną przyjemność kolegi z oglądania kolejnych wykresów i tabelek udowadniających, że obiektyw idealny nie istnieje gdyż do każdego można się przyczepić. Później nie ma się co dziwić, że forum jest zasypywane tonami postów w stylu "co kupić" gdyż początkujący użytkownik naczyta się tylu mądrości o technicznych niedoskonałościach obiektywów, że głupieje i boi się kupić cokolwiek. Czy koledzy kupując samochody także z taka zaciętością studiują charakterystyki pracy silników? Ale żeby nie drążyć tematu jeśli kolega qbic2 czuje się urażony to oczywiście przepraszam bo nie moją intencją było kogokolwiek obrażać.
był 350D, 4D, 7D - jest 5D
Ostatnio edytowane przez qbic2 ; 23-03-2012 o 11:36
Zatrudniłeś słabego downera.
Tylko po raz który?
Populacja dzieli się na 2 części. I tu się zgodzę, głupszą i mądrzejszą. Nie wiem tylko która zajmuje się fotografią i czy fotografia to malowanie światłem, czy fizyka układów optycznych. Bo jeśli fizyka układów optycznych, to może jestem w tej głupiej częsci. Jeśli malowanie światłem, to może w tej mądrej.
Ale z drugiej strony, może odwrotnie?
![]()
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---