Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Mieszany widok

Domyślnie

Ostatnio stałem przed wyborem pięćdziesiątki i z tego względu, że w Nikonie zakochałem się w tym szkle postanowiłem mieć Sigmę w Canonie. Jak porównywałem trzy sztuki w sklepie, nie mogłem uwierzyć, że jest aż taki rozrzut jeżeli chodzi o af a nawet o obrazek. Jedna mięciutka, kolorowa, druga ostra i kontrastowa. Nie wspomnę, że na dwóch puszkach każde szkło się zachowywało inaczej. Dla porównania podpiąłem 50L i na 1.4 Sigma skopała mu tyłek jeżeli chodzi o ostrość. Ale wziąłem i jestem bardzo zadowolony z tego egzemplarza. Jeszcze nie miałem okazji przetestować jej w boju ale dzisiaj będzie miała chrzest bojowy na koncercie. Jestem ciekaw ile będzie procent nie trafionych zdjęć. Znam to szkło i w Nikonie nie było też tak kolorowo, lubił spudłować ale wydaje mi się, że przesadzacie, że to jest aż tak fatalne szkło

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flores Zobacz posta
    Ostatnio stałem przed wyborem pięćdziesiątki i z tego względu, że w Nikonie zakochałem się w tym szkle postanowiłem mieć Sigmę w Canonie. Jak porównywałem trzy sztuki w sklepie, nie mogłem uwierzyć, że jest aż taki rozrzut jeżeli chodzi o af a nawet o obrazek. Jedna mięciutka, kolorowa, druga ostra i kontrastowa. Nie wspomnę, że na dwóch puszkach każde szkło się zachowywało inaczej. Dla porównania podpiąłem 50L i na 1.4 Sigma skopała mu tyłek jeżeli chodzi o ostrość. Ale wziąłem i jestem bardzo zadowolony z tego egzemplarza. Jeszcze nie miałem okazji przetestować jej w boju ale dzisiaj będzie miała chrzest bojowy na koncercie. Jestem ciekaw ile będzie procent nie trafionych zdjęć. Znam to szkło i w Nikonie nie było też tak kolorowo, lubił spudłować ale wydaje mi się, że przesadzacie, że to jest aż tak fatalne szkło
    Też mam Sigmę 50/1,4 lecz w Nikonie.AF potrafi spudłować ale bez przesady.AF trafia w 90% ujęć.Najczęstsze skuchy zdarzają się na 1,4 ale przymknięcie szkiełka na 1,8 diametralnie zmienia celność.Nie chcę tego tłumaczyć większa GO bo czy 1,4 czy 1,8 jest ona stosunkowo niewielka.Po prostu jest precyzyjniej.Będąc w Canonie miałem C50/1,4 a na początku w Nikonie Nikkora 50/1,4.Wg mnie Sigma wygrywa bez dwóch zdań z każdym z nich.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    ... Najczęstsze skuchy zdarzają się na 1,4 ale przymknięcie szkiełka na 1,8 diametralnie zmienia celność.Nie chcę tego tłumaczyć większa GO bo czy 1,4 czy 1,8 jest ona stosunkowo niewielka.Po prostu jest precyzyjniej.Będąc w Canonie miałem C50/1,4 a na początku w Nikonie Nikkora 50/1,4.Wg mnie Sigma wygrywa bez dwóch zdań z każdym z nich.
    Z tego co ja wiem to AF dziala zawsze przy maksymalnie otwartej przyslonie,
    tak ze, to czy robie na 1,4 czy 1,8 nie ma znaczenia. Co prawda nie mam S.85mm/1.4 ani S.50mm/1.4, za to juz pare lat sie mecze z S. 30mm/1.4.

Uprawnienia umieszczania postów