Strona 108 z 135 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 071 do 1 080 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arrow Zobacz posta
    nie wiem czy juz pisalem ale dopiero korekta +15 daje uzywalność szkła od 1.4, nie zmienia to faktu ze jak juz trafi obrazek jest ładny ... hmm w sumie powiem Wam szczerze ze moja 35 tka f/2 jest o niebo pewniejszym szkłem niż 50tka Sigmy
    Oooo u mnie jest identycznie, też +15 ... Przypadek?
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    CZŁUCHÓW

Domyślnie

Panowie u mnie korekta +17, ale szkło działa . Na początku października serwis i sobaczymy później. Po makrokalibracji w body szkło trafia mi w punkt- jest ok.
    Trochę tam w plecaku.

Dopiero zaczyna Awatar Jordański
    Miasto
    Jordanowo

Domyślnie

Nie byłem w stanie przeczytać całej, na pewno bardzo ciekawej, rozmowy, ale napiszę tylko tyle, że miałem Sigmę 50 1.4 i nie byłem zadowolony. Podobnie nieostra i mdła, jak na tych zdjęciach z początku dyskusji. Canona 50 1.4 jeszcze nie wypróbowałem, ale jakbym miał kupować 50 mm do Canona, to chyba właśnie ten obiektyw. Cichy mnie swoim testem przekonał.
    Canon EOS 50D + Canon EF-S 10-22 mm f/3.5-4.5 USM + Canon EF 50 mm f/1.4 USM + Canon EF 70-200 mm f/2.8L IS USM

Jordania | Akaba | Amman | Morze Martwe | Petra

Domyślnie

Jako, że to mój pierwszy wpis tutaj to się grzecznie przywitam. Po cichu się przyznam, że jestem po tamtej "ciemnej" stronie ale w następnym tygodniu wybieram się na zakupy, postanowiłem być dwusystemowy. W Nikonie mam owy przedmiot dyskusji i szczerze przyznam, że nie wyobrażam sobie fotografowania bez Sigmy. Prawie 90% zdjęć robię właśnie tym szkłem. W moim egzemplarzu wszystko śmiga bez problemu, korekcji w puszce nie robiłem, trafia idealnie w punkt. Czasami tylko ma jakieś odchyły i potrafi nie trafić nie mówiąc o świetle żarowym bo tutaj już nie jest aż tak kolorowo. W tym momencie, muszę też mieć w Canonie 50mm i na samym początku postawiłem sprawę jasno, Sigma ale po przeczytaniu tego wątku zacząłem się drapać po głowie. Powiedzcie mi drodzy forumowicze, czy łasić się ciągle na tą Sigmę czy dla bezpieczeństwa kupić C50/1.4. Czytałem testy o canonowskiej pięćdziesiątce i też to nie wygląda tak wspaniale. Najlepszym rozwiązaniem byłoby kupno elki ale niestety, na razie inne szkło będzie musiało zapracować na elkę.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Jak już pisałem w innym wątku, ja posiadam Sigmę pod canonem 5D. Wybrana pierwsza sztuka, trafia w punkt i ostra na 1,4. Robię nim 98% zdjęć. Jestem bardzo zadowolony z tego szkła
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flores Zobacz posta
    Powiedzcie mi drodzy forumowicze, czy łasić się ciągle na tą Sigmę czy dla bezpieczeństwa kupić C50/1.4. Czytałem testy o canonowskiej pięćdziesiątce i też to nie wygląda tak wspaniale. Najlepszym rozwiązaniem byłoby kupno elki ale niestety, na razie inne szkło będzie musiało zapracować na elkę.
    Najpierw zacząłbym od próby znalezienie dobrej Sigmy. Dobrej to znaczy prawidłowo działającej z twoim aparatem. Jak się to nie uda to C50/1.4.
    Elki nie kupuj bo wcale nie jest lepsza optycznie od Sigmy (z wyjątkiem kolorystyki).

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Elki nie kupuj bo wcale nie jest lepsza optycznie od Sigmy (z wyjątkiem kolorystyki).
    Ale częściej trafia z ostrością, niż nie trafia :-)

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

jak się nie potrafi to nawet Lką można spudłować

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Z trafianiem nie mam problemu, natomiast z Sigmą 50/1,4 się nie polubiliśmy. Obiektyw jest po prostu kapryśny i sądzę, że to nie moje wyłączne zdanie :-)

Miasto
    Chełmno

Domyślnie

w PL narzekają a w USA strzelają tym fotki, że aż szczena opada ...

Strona 108 z 135 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów