Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie

24II to za droga zabawka dla dla mnie. Cena wyższa o ponad 2k od wersji pierwszej. Miałem 24L(I) i to szkło jest w pełni używalne od 1,8. Na 1,4 tez da się wykonać przyzwoite zdjęcia. Moje obawy dotyczą jedynie 50-tki. Sigmę odrzucam - jakoś nie ciągnie mnie. 50/1,4 to fajne szkło na urlop, ale nie do pracy. Co jest powodem tej rzekomej loterii AF-a w 50L, przecież konstrukcja podobna jak 35L, gdzie dla mnie Af jest bardzo zacny.

Coś już napisał Awatar Donikm
    Miasto
    London

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    ... Moje obawy dotyczą jedynie 50-tki. Sigmę odrzucam - jakoś nie ciągnie mnie. 50/1,4 to fajne szkło na urlop, ale nie do pracy. Co jest powodem tej rzekomej loterii AF-a w 50L, przecież konstrukcja podobna jak 35L, gdzie dla mnie Af jest bardzo zacny.
    Nie posiadam tego szkła , ale miałem okazje spróbować w sklepie, szkło używane , sklep stary i ciemny, na f1.2 szkło trafiało idealnie w punkt, co prawda były to jedynie strzały w pudelka i numery stron w gazecie , ale kiedy porównałem do 24-70 na pełnej dziurze , to różnica była kolosalna na korzyść 50-ki. Moje wrażenia z obcowania z tym szkiełkiem jak najbardziej pozytywne, gdyby nie to ze to nie moja ogniskowa to byłoby już u mnie, wole dozbierać do 24L II.

Pozdrawiam.
    5-ki | L-ki | Dodatki

Uprawnienia umieszczania postów