Strona 9 z 135 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Na allegro już jest:
    http://www.allegro.pl/item393597180_...juz_jest_.html
    Cena poza oficjalną dystrybucja powinna byc troche niższa

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sample z dpreview są o niebo lepsze niż to co produkuje Canon 50/1.4 (a miałem kilka egzemplarzy w ręku i to przez dwa lata w sumie). Jak na razie to nawet zaryzykuję że obrazek z tej Sigmy jest podobny do 35/1.4L.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Komunikat serwisu:
    Obiektywy marki Sigma opuszczając linię produkcyjną nie są obarczone żadnymi usterkami technicznymi. Wszelkie fluktuacje optymalnej rozdzielczości punktu ostrości podczas pracy w trybie AF lustrzanek cyfrowych (front focus lub back focus) wynikają wyłącznie z niedoskonałości samego body. Obiektywy Sigma są fabrycznie regulowane tak, aby prawidłowo współpracować z lustrzankami analogowymi i cyfrowymi producentów, do których są dedykowane, a zakres AF znajduje się w granicach oferowanej przez nie głębi ostrości. Pomiędzy pojedynczymi egzemplarzami obiektywów jak i pojedynczymi egzemplarzami lustrzanek zdarza się, iż granice tolerancji mają stosunkowo dużą rozbieżność, jednak jest to zjawisko całkowicie normalne. W tej kwestii znane jest na przykład stanowisko firmy Canon, która jasno stwierdziła, iż model D-SLR 300D nie nadaje się do prawidłowego testowania optymalnego punktu ostrości w trybie AF. Dodatkowo jeżeli body ma podobny problem z innym obiektywem, to bezwzględnie należy udać się do serwisu autoryzowanego posiadanej lustrzanki w celu jej optymalnej regulacji.
    Rozczulili mnie tym tekstem do łez. Bardzo mnie to zniechęca do kupowania szkieł Sigmy, mimo że niektóre z nich mi się podobają.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-07-2008 o 23:27
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Coś mi sie wydaje, że ta sigma jest jednak rewelacyjna Przynajmniej po tych samplach z dzieciakami... a i gdzies tam był bokeh ze swiatelkami idealnie okrągłymi fajne chyba będzie to szkiełko... Ten rower,który zamieścił MMM to jakaś porażka nie wiem czy 50/1.8 przy 1.8 nie wypadłby lepiej Ale 1.8 to nie 1.4
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Miasto
    Warszawa

Domyślnie Sample SIGMY 50mm F1.4 EX DG HSM z canonem 5D

40D + Sigma 17-70/2,8-4,5 , 70-200/4 L,Sigma 105 mm f/2.8 EX DG Macro, Sigma APO Macro 400/ 5,6 i inne gadżety

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Widać też trochę spadek kontrastu pod ostre światło ale MZ i tak jest lepiej niż z Canona, szczególnie na samplach z 5D gdzie widać że na f/1.4 obiektyw jest wyraźnie ostrzejszy i trzyma nasycenie kolorów.
    Jeśli ta Sigma ma trafiający AF to o C50/1.4 spokojnie można zapomnieć.

oxc
    Guest

Domyślnie

mmm masz racje, ogladam sporo fotek z tek sigmy bo juz sie pojawily w necie, i ta sigma wypada najepiej ze wszystkich. Jak narazie nie znalazlem porownania z canonem L 1.2
    Tu naprzyklad wyraznie widac ze po rogach jest lepsza od reszty http://www.pbase.com/tswen/50compare/
    Ostatnio edytowane przez oxc ; 07-07-2008 o 14:44

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To ja jeszcze poproszę w podobnej cenie od Sigmy 85/1.4, 35/1.4 i niech się Canon goni :-)

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

w Hąkągu sigma stoi 300 funtów i przesylka do polski za freee, w stanach 500 USD, nie wiem czy nie sprzedac swojej 50tki i nie wymienic na te sigme :P
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Zablokowany

Domyślnie Sigma 50 F1.4 EX DG HSM zapraszam do testów!

Witam, nie wiem czy dobrze wklejam dostaliśmy już to szkiełko, po którym wielu obiecuje sobie więcej niż po 50/1.4 zeissa, o ile testy nie kłamią. Obiektyw można już wypożyczać bądź testować na miejscu za darmo. Jak ktoś ma ochotę, zapraszam.

Strona 9 z 135 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów