fotoit jest jest na czarnej liście dystrybutorów Sigmy i dlatego nie serwisują w centrum.
Skoro obiektyw był wadliwy to można było zwrócić (10 dni obowiązuje chyba)?
fotoit jest jest na czarnej liście dystrybutorów Sigmy i dlatego nie serwisują w centrum.
Skoro obiektyw był wadliwy to można było zwrócić (10 dni obowiązuje chyba)?
Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!
Na "czarnej liście" polskiego dystrybutora Sigmy jest bodaj każda firma, która ośmiela się sprzedawać sprzęt z pominięciem wyżej wymienionego.
Kiedyś jeszcze serwowali historię - w celu obniżenia wiarygodności konkurencji - o rzekomych podróbkach sprzedawanych przez nich zamienników![]()
O serwisie sigmy mam dobrą opinie, dałem (osobiście) do kalibracji obiektyw z body w ramach gwarancji (obiektyw kupiony w sigma pro-centrum) szybko i sprawnie został skalibrowany.
Nie każda, ja nie jestem, a czasem zdarzy mi się sprzedać SigmęALe z serwisem przyznam nie miałem jeszcze do czynienia - może to i dobrze...
O obiektywach wiem prawie wszystko
odpowiedz jest prosta.
Największe ku.restwo jakie może zrobic firma to faworyzować klientów, mamy taki przykład z NFZ(dopłacisz jesteś przed kolejką) i widac jakie ludzie mają zdanie o tym..
Sigma nie ma serwisu i o tym należny pamiętać, ma firmę córkę która musi dbać o swoje interesy i oczywistym jest że jak ktoś kto im dopłacił 300zł do obiektywu ma lepiej, ale to już praktycznie łapówkarstwo. Praktyki tego typu można stosować legalnie tylko w Polsce.
Nauczą cię że warto dopłacić i zła fama/pijar jest im na rękę -ponieważ ktoś kto czyta pomyśli "aha, jakby coś było nie tak, to lepiej dopłacić i mieć naprawione w 3 dni, mniej nerwów itd.." A to że sprzedaja, obiektywy które muszą być kalibrowane, jest następnym ku.estwem, dziwi mnie fakt że skalibrowany obiektyw łapie na wszystkich puszkach(oczywiście ze swoją powtarzalnością..)
oddałbym wiedząc że mam 10 dni, ale serwis trzymał 4 bez słowa, obiecali że skalibrują dnia 4 i okazało się po 3dniach że nie skalibrowali itd..
o Fotoit złego słowa nie powiem, chciałbym aby inni sprzedawcy allegro obsługiwali tak jak oni, ale nie chwalmy dnia.. jeszcze nie mam sprawnego obiektywu, kasy i w dodatku aparatu
Firmy córki też sa znienawidzone przez polaków, ponieważ możesz pracować na tym samym stanowisku i w tym samiutkim miejscu pod 10ma firmami byle nie dostać umowy na stałe.. Tutaj mamy sytuację myślisz ze obsługuje Cię ta sama firma co logo produktu, i jesteś w błędzie. Wiemy z życia doskonalę że w takich parach winny jest tylko klient, a że fotografowie to najpracowitszy naród nie ma czasu na dochodzenie swoich praw.
mój aparat jest juz 2 tygodnie w naprawie NOWEGO obiektywu Sigma 50mm 1,4 do którego firma Sigma się nie przyznaje, pamiętajmy że rok ma 52 tygodnie i to już jest 2% roku mniej dochodu z eksploatacji sprzętu za który zapłaciliśmy a się nie zwraca.. Biorąc pod uwagę że mamy inne obiektywy, oprogramowanie, komputery nie odliczamy 2% z samego body i sigmy 50 ale i ze wszystkich elek itd co już nie jest kwotą ~10 000zł a 40 000(jak ktoś ma ds itd to może i mieć 100 000zł w plecy) serwisy nikona i canon to rozumieją(pracuje w obu systemach)..
Aż się nóż w kieszeni otwiera!
ma ktoś moze jakieś zdjęcia tej sigmy z 60D?
Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.
a co za roznica, czy 20D, 30D, 40D, 50D, czy 60D ?
czy wogole jakikolwiek korpus z aps-c ;]
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
W 40d po raz pierwszy w tej lini canona (xxd) pojawił się dużo lapszy AF - m.in. wszystkie punkty krzyżowe...potem podobno tylko lepiej
40d mam i faktycznie AF dużo lepszy niż w seri xxxd a jeśli chodzi o boczne to chciałbym takie w 5dmkII. Dlatego pytanie odnośnie sigmy we współpracy z najnowszym xxd mnie absolutnie nie dziwi!
Miłego dniamoja www