Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Mieszany widok

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abyczkowski007 Zobacz posta
    MMM - zaczynam się zastanawiać nad Twoją sztuką Co jest nie tak w jej pracy (losowy ff,bf?). Problem jest w robieniu zdjęć z bliska czy z dalszej odległości?
    Problem jest dokładnie taki jak piszę, czyli niedokładny AF (z moją puszką). Niby trafia, ale bardzo często ustawia ostrość na granicy GO w obie strony, choć z małych odległości wydaje się że częściej na FF.
    Obiektyw jest oczywiście na gwarancji (jeszcze 2 lata) więc możesz sobie go do woli kalibrować. Stan mechaniki i optyki jak nowy. Jedyny ślad używania to jakieś 2 niewidoczne na zdjęciach mikroskopijne pyłki pod przednią soczewką.
    Dla osób z jakimś sensownym stażem na forum, mogę się po dżentelmeńsku umówić że obiektyw daję do testowania na powiedzmy 3-4 dni i jak się nie spodoba to zwracam pieniądze a obiektyw w takim samym stanie jak był wraca do mnie. Koszty przesyłki w takim przypadku pokrywa osoba zainteresowana zakupem.
    Oczywiście najlepsza opcją jest przetestowanie go u mnie na miejscu.
    Jeśli ktoś zainteresowany to proszę na PW. Cena 1600zł

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzisiaj porównałem swój egzemplarz z serii 1001xxx z rzekomo poprawioną serią 1034xxx. Precyzja identyczna (raz na 3 klatki w punkt), w dodatku z moją puszką ten 103 wykazywał minimalny FF (ale to już kwestia kalibracji).
    Krótko mówiąc wniosek jest dalej cały czas taki sam, z 5D1 AF tej Sigmy to kicha. Kto ma 5D2 i chciałby się pobawić w testowanie to proszę o PW.

Uprawnienia umieszczania postów