Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

ja się bawiłem tą Sigmą 2 dni
    zrobiła na mnie świetne wrażenie
    co prawda testów nie przeprowadzałem, nie fotografowałem tablic - zwykłe fotki (body 5D)
    jakiś problemów z AF nie zaobserowałem, choć może nie zawsze trafiał (ale też na FF i f/1.4, oraz z AF-em 5D można po prostu nie trafić z własnej lub raczej body winy)
    chętnie bym ten egzemplarz odkupił od kumpla, ale sprzedać nie chce

od nowego, trochę mnie odstrasza internetowo-forumowa opinia o problemach z AF
    patrząc jednak na ceny 50mm f/1.2, czy 35mm f/1.4, na testy 50mm f/1.4 (który może i z AF-em lepiej by od Sigmy trafiał poniżej f/2 ale nie ma sensu go poniżej f/2 używać), to coraz bardziej się skłaniam zaryzykować z Sigmą
    zawsze przecież mogę odesłać ją do kalibracji do Trójmiasta

może w tym sęk - gdyby serwis był w W-wie, pewnie ta Sigma była by moja
    ale pożegnać na parę tygodni body z obiektywem, na dodatek ryzykowac przesyłkę - średnio mi się uśmiecha

Czemu Tamron i Tokina nie zrobią prostej przecież, jasnej pięćdziesiątki pod FF?

Domyślnie

żeby zachęcić kolegę napiszę, że serwis trwa około 7 dni (2-5)+kurier (mój trwał 7 dni wliczając kuriera), a jeśli zakupisz z Polskiej dystrybucji to przesyłka DHLem jest na koszt Sigmy(Kconsult) w obie strony, co bardzo mi się podoba... ale niestety ja kupiłem za granicą i musiałem za przesyłkę trochę zapłacić,

Uprawnienia umieszczania postów