Strona 59 z 135 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Bywalec

Domyślnie

Tylko, że ostrzenie odbywa się przy max otworze przysłony gdzie głębia ostrości w tym wypadku (f/1.4) jest naprawdę mała.
    Pozdr.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Przy 300mm i 2.8 glebia ostrosci tez jest bardzo plytka(=> http://www.dofmaster.com/dofjs.html) a wiekszosc tych szkiel podobno trafia w punkt. Chyba nawet sama sigma nie jest w stanie pojac przyczyny poprawnej pracy tych obiektywow

Niech nikon wypusci wkoncu 35 1.4 i 85 1.4 v2 i bedzie swiety spokoj z canonem

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    wszystko pieknie ale zawsze myslalem ze im wiecej swiatla tym lepiej dla sensorów AF :-)
    Sensor widzi światło przez obiektyw (odbite od lustra). Jeśli szkło ma słabą rozdzielczość i kontrast na f/1.4 to sensor ma gorzej niż ostre szkło f/2.8 czy nawet f/4.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Niech nikon wypusci wkoncu 35 1.4 i 85 1.4 v2 i bedzie swiety spokoj z canonem
    Oj tak. Modlę sie o to niemal codziennie . Wreszcie marudy się stąd wyniosą .

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Sensor widzi światło przez obiektyw (odbite od lustra). Jeśli szkło ma słabą rozdzielczość i kontrast na f/1.4 to sensor ma gorzej niż ostre szkło f/2.8 czy nawet f/4.
    Ale to wtedy ta sigma powinna ostrzyć perfekt.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale to wtedy ta sigma powinna ostrzyć perfekt.
    A co ma jedno z drugim wspólnego? To że obiektyw jest ostry to dopiero połowa sukcesu. Do dobrego ostrzenia potrzebny jest jeszcze sprawny układ AF w obiektywie i dobra komunikacja z body.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

inne Sigmy jakos aż takiego problemu z AF i komunikacją z body nie mają

inna sprawa, że na usprawiedliwienie Sigmy można pokazać przykłady 50'tek Canona, które też AF zbyt precyzyjnego nie mają a FF i BF w 50L to wrecz fabryczna przypadlosc
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.
    pozdrawiam Krzysiek

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek29 Zobacz posta
    "I bought (pre-ordered) one of these back when first released. Initially, I thought it was fine, but I ended up having to return it due to AF issues with distant subjects.

Fortunately, my new one (received just this week) is flawless. Definitely better than my Canon 50mm f:1.4. AF is noticeably better than the Canon over the entire range, and it's sharper wide open. I believe that Sigma really has worked out the bugs."

Bardzo pocieszające . A patrząc na foty z linka znów mam wrażenie, że to szkło upodabnia obraz na cropie do tego z 5D. Chyba w grudniu będą zakupy
    Body, stałki, zoomik

Uzależniony

Domyślnie

Niezle ale caly czas 5d i sigma 50/1.4 to dluga historia.

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Czy jest jakiś użytkownik 400D co cieszy się ta Sigmą?
    Kupiłem ją i koniecznie chciałem ja zmusić do współpracy z moim 400D. Mimo wysiłków moich i serwisu nie udało się.
    - Pierwsze odesłanie do serwisu do regulacji. Był FF na bliskich odległościach + duży BF na dalszych odległościach
    - Wraca wyregulowany. Na tablicy testowej trafia w punkt za kazdym razem. Różnica w ustawieniach ostrości między prawą a lewą strona obrazu. Kieruję obiektyw za okno i sytuacja znowu ta sama jak przed serwisem, duży BF.
    - Wysyłam do serwisu i wymieniają mi na nowy.
    - Nowy obiektyw na tablicy testowej jest ideał. Trafia w punkt, lewa i prawa strona równiutko. Powtarzalnie ostrzy. Za okno, i znowu rozczarowanie, nie widać nawet gdzie ustawia ostrość. Pomagało po ustawieniu ostrości autofokusem lekkie obróceniem pierścieniem ostrości w prawo (1-2 mm). Ale nie po to płaciłem tyle kasy aby za każdym razem korygować ręcznie.
    - Odsyłam do serwisu z sugestia zwrotu pieniędzy i wracają mi pieniądze.

Ciekaw jestem czy ktoś używa tej Sigmy z 400D i dobrze mu współpracuje. U mnie to idealnie nadawała by sie tylko do portretu bo powyżej 5 m zaczynała sie ostrość rozjeżdżać.

Strona 59 z 135 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów