Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
Nie powiesz mi chyba, że mikro to napęd na lata jak ring. Rzadko słyszę o awariach af w L-kach, a o 50 sypiących się słyszałem sporo. Jeśli 50 1,4 sigmy miałby lepszą ostrość na pełnej dziurze od canona to będzie alternatywą. HSM będzie z pewnością szybszy od nieszczęsnego mikrusa.
Nie powiem, bo nie wiem . Ja też słyszałem to i owo. Będzie albo i nie. I to prawda.
Tylko że nadal nic z tego nie wynika. Dyskutujemy o szkle, którego jeszcze nie ma. A opowiastki o psujących się masowo szkłach są świetne tylko dobrze jest je poprzeć konkretami, a nie wyciągać wnioski z forumowych legend. Na tej zasadzie mogę powiedzieć, że to jest świetne szkło, bo znam trzech jego użytkowników (jeden ma je niemal od zarania) i wszyscy są bardzo zadowoleni. I co i nic? Bez sensu są takie uogólnienia.

Co do sigmy świetnie, że będzie. Warunek tylko, że Canon czegoś znów nie "usprawni" co spowoduje, że w następnych puszkach te sigmy będą tyle samo warte co ich zatyczki. Miejmy jednak nadzieję, że to już nigdy nie nastąpi.