Pokaż wyniki od 221 do 230 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Widok wątkowy

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Tak, kupuję ...
    Panie Nowart skończ Pan pisać personalne zaczepki bo to nie na to miejsce i nie deklaruj się Pan skoro z deklaracji się nie wywiązujesz. Pozwolę sobie nie komentować smrodu który tu zostawiasz personalnie wraz z całym wątpliwym interesem jaki prowadzisz. Odniosę się tylko do celowości bzdurnych przykładów jakie wypisujesz. Zwróć uwagę, że kartki ustawione są pod różnym kątem i różna jest odległość od obiektu, a wrażenie miękkości może wynikać z 20 różnych powodów a nie tylko z braku ostrości szkła. Byc może nawet zdjęcie pochodzi z innego aparatu, lub zdjęcie podkontrastowali. Polecam też uzupełnienie edukacji na przykład o:
    http://regex.info/blog/photo-tech/focus-chart/
    Optyczne nie zapewniły identycznych warunków dla wykonania tego zdjęcia, więc porównywanie tych zdjęć pod tym względem świadczy o niczym i jest błędne.
    Proponuję zwrócić tez uwagę, co widać, jak duża aberrację daje tu Canon, czego nie widać ani trochę na Sigmie. Według ich testów celność AF ma w różnicy 3% pomyłek to tyle co nic. I mnie się to potwierdza. AF nie jest tak szybki i reaguje nieco wolniej, to wszystko.

Przepraszam serdecznie pozostałych użytkowników forum z język i formę wypowiedzi w stosunku do Nowarta. Mam nadzieję, że szybko przejdziemy do konstruktywnej dyskucji.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Czy myślałeś może o tym, że masz jakiś kompleks?
    Zastanawiam się po co nowart w ogóle dyskutuje z Tobą.
    Bluzgasz i mieszasz człowieka z błotem, tylko dlatego że prowadzi działalność konkurencyjną do Twojej.
    To się chyba na forum dawno nie zdarzyło, bo jakoś nie widziałem, żeby np. towers z kimś w taki sposób dyskutował.
    Pomijając już całą stronę merytoryczną tej wypowiedzi, po takim przedstawieniu jakie tutaj dałeś (braku kultury, chamstwa, ciemnogrodu, elementarnych braków prowadzenia biznesu), będę odradzał każdemu robienie jakichkolwiek zakupów w Twojej firmie.
    Skoro sobie wystawiasz samemu taką laurkę...
    Szanowny Sal: nie ja zacząłem się odnosić w ten sposób. Pisząc pierwsze posty nie miałem pojęcia co robi Nowart. Na forum udzielam się prywatnie - napisałem. Nie prowadzę tu biznesu i nie chcę nic nikomu sprzedać. Choć o dziwo kilku się zgłosiło. To Pan Nowart wylał jad pierwszy. Z wyrazami szacunku.
    Ostatnio edytowane przez foto-net ; 06-08-2008 o 20:17 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów