Strona 23 z 135 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto-net Zobacz posta
    Z przyjemnością wykonam w dniu jutrzejszym dla Państwa test porównawczy Sigma 50/1.4 VS Canon 50/1.4, proszę o sugestie co chcecie zobaczyć, zamieszczę zdjęcia i wnioski....
    Ok, to ja poproszę o 5 strzałów pod rząd z każdego szkła. W obiekt oddalony około 4m od aparatu, 5D, f/1.4, ISO400, ~1/100sek (mniej więcej taka ilość światła). Centralny AF, bez przekadrowania. Po każdym strzale manualnie zjechać ostrością do oporu na -, w następnym na +. Jedno podejście AF przy każdym strzale. Obiekt w miarę kontrastowy, książka, puszka, pudełko...
    Dziękuję
    .

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Tutaj chyba tak do konca nie jest - gdyz dobry sprzedawca (w szczegolnosci sprzetu foto)...
    Sprzedawca który kwestionuje profesjonalnie wykonane testy i twierdzi, że EF 50/1.4 jest ostrzejszy od tej sigmy powinien zastanowić się nad sadzeniem kapusty. Niech zrobi test i, opisze sample i zamieści, wtedy albo uwiarygodni swoją wersję albo wszyscy zobaczą jakim jest świetnym fachowcem robiąc szkolne błędy przy testowaniu obiektywu.

To tylko przykładowy link:
    http://dc.watch.impress.co.jp/cda/le...7/07/8800.html

który zapewne wszyscy znają. Te testy wychodzą bardzo podobnie niezależnie od źródła. Ja proponuje, przetestuj sam zanim kupisz. A sprzęt mogę ci sprawdzić, jak chcesz, bo wielu woli niedotykane, fabryczne szkła.

Uzależniony

Domyślnie

Aaaa, teraz zauważyłem, że Pan Nowart handluje sprzętem, prosto z DE! To tłumaczy jad który musi przełykać, tłumaczy również skąd mógł zakupić 6 sztuk Sigmy 50/1.4. Reszty bzdur jednak nie tłumaczy
    Tak, kupuję sprzęt bezpośrednio od dystrybutorów w Niemczech. Co z tego wynika? Jaki niby jad muszę przełykać? Co to niby tłumaczy?
    Póki co to tylko i wyłącznie ty sączysz tu personalny jad nie mogąc przełknąć , iż ktoś ma negatywne opinie o sprzedawanych przez ciebie produktach... to właśnie wiele tłumaczy...

Oczywiście wszystko co nie pochodzi z dystrybucji Sigma Polska to złom i tandeta. Taak... te moje Sigmy z pewnością pochodziły z najnowszej partii intensywnie podrabianych obiektywów Sigma - jakby było co podrabiać...

Rozumiem, że w celu zdeprecjonowania czyiś słów trzeba wypisać trochę inwektyw i bredni ale ty w tej materii celujesz już na tym forum w samą dziesiątkę...

...mam argumenty, a mam je i to mocne...
    ...Ty wygłaszasz teroię a ja mam praktykę i mogę udowodnić swoje racje... ... ja zadzwonię do nich i uwiarygodnię Twoje testy...
    ...To, że prowadzę SPC nie czyni mnie nieobiektywnym, sam aktywnie fotografuję i mam dostęp do każdego praktycznie sprzętu, szkoleń, wiedzy etc.... Nie lubię płytkiego myślenia ...
    ...Testy na optycznych nie są najlepsze...Przepraszam za wyrażenie ale Twoja opinia była tak szczera i miarodajna jak puszczenie bąka w towarzystwie. I on i ona pochodzą z .... Mam mentalny problem ze zrozumieniem takich bzdurnych frustracji...
    JA, JA, TYLKO JA... tak kolego,jesteś wspaniały. Twoje profesjonalne, pelne troski o klienta kulturalne zachowanie bije jasnym światłem na całe to forum...
    Chamstwo i prostactwo twojej wypowiedzi osiągnęło już głębokie dno. Rzekłbym, iż to tak odległe, drugie dno, iż jakakolwiek polemika z kimś takim jest kompletnie bezcelowa. Dlatego już ostatecznie pożegnam cię na tym polu zaciekłej polemiki, mimo świadomości jak wiele wiader żygowin i pomyj jeszcze tu wylejesz...

Test optycznych Canona 50 1.4

Test optycznych Sigmy 50 1.4

Widać tu doskonale skąd wrażenie mydła na f/1.4 z Sigmy. Permanentne problemy z celnością AF. Pokrywa się to idealnie z moimi testami tych szkieł i opisanymi wrażeniami.
    W krytyce tego szkła nie mam JAKIEGOKOLWIEK interesu. Mało tego - chwalę to szkło za wszystko poza ostrością ( w zasadzie jej brakiem) na pełnej dziurze i celności/pewności działania AF.

A ty kolego z foto-netu nie udowodniłeś tej fantastycznej jakości sprzedawanych przez siebie szkiełek ani razu. Prawisz tylko jakiś to wspaniały, jakiego nie masz zaplecza i doświadczenia... Tak cię krytyka tego cudu uraziła, że poza wiadrami żygowin nie potrafisz wybełkotać nic konstruktywnego.
    Poziom agresji i jadu w twoim wykonaniu na widok krytyki twojego asortymentu jest iście zadziwiające i dające do myślenia...
    To tyle w temacie. Żegnam.
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 06-08-2008 o 19:51

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Domyślnie

Ja poroszę o coś takiego, zdjecie wykonane w dosyć ciemnym pomieszczeniu czyli : aparat ustawiony trybie Av, f1.4, iso max 200, tak aby aparat ustawiał czasy do poprawnej ekspozycji w okolicach 1/60, 1/100. ( mam nadzieje ze testujący rozumie o co mi chodzi ) i obiekt oddalony od obiektywu o jakieś 4 - 6 m, skadrowane razem z podłożem. Najlepiej kilka klatek tego samego ujecia z osobnym "ostrzeniem" dla każdej. W ramach zaufania poproszę o zdj. z exifem w celu weryfikacji godziny
    DAS APARAT

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Ja podam swój wynik sprzed chwili. 80% żyleta, 20% bardzo dobrze. Na Canonie
    .

Bywalec

Domyślnie

jakie tam iso 200.....po to sa takie puszki,zeby je w trudnych warunkach wykorzystywac!Ja poprosze iso 1600 (ew.800),f 1.4 (f 1.6) gdzie czasy wychodza ok 1/100 sek.Oczywiscie na 40d-on MA af.....

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Ja również poproszę o profesjonalny test na FF ( nawet samego AF) tak aby potwierdzić i/lub rozwiać narosłe polemiki dot. AF.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

W przeciwieństwie do Pana Handlarza Nowarta (jakąkolwiek "formę" działalności prowadzi), dysponuję zapleczem aby umożliwić każdemu ocenę jakości optyki bez zobowiązań. Wyniki Pana Nowarta nie potwierdzają żadne znane mi testy, dlatego twierdzę, że popełnia gdzieś błąd. Rzetelny i dobry sprzedawca nie oznacza, że jest dobrym fachowcem. Napisał coś co nie ma pokrycia i ja to kwestionuję.
    Czy myślałeś może o tym, że masz jakiś kompleks?
    Zastanawiam się po co nowart w ogóle dyskutuje z Tobą.
    Bluzgasz i mieszasz człowieka z błotem, tylko dlatego że prowadzi działalność konkurencyjną do Twojej.
    To się chyba na forum dawno nie zdarzyło, bo jakoś nie widziałem, żeby np. towers z kimś w taki sposób dyskutował.
    Pomijając już całą stronę merytoryczną tej wypowiedzi, po takim przedstawieniu jakie tutaj dałeś (braku kultury, chamstwa, ciemnogrodu, elementarnych braków prowadzenia biznesu), będę odradzał każdemu robienie jakichkolwiek zakupów w Twojej firmie.
    Skoro sobie wystawiasz samemu taką laurkę...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Tak, kupuję ...
    Panie Nowart skończ Pan pisać personalne zaczepki bo to nie na to miejsce i nie deklaruj się Pan skoro z deklaracji się nie wywiązujesz. Pozwolę sobie nie komentować smrodu który tu zostawiasz personalnie wraz z całym wątpliwym interesem jaki prowadzisz. Odniosę się tylko do celowości bzdurnych przykładów jakie wypisujesz. Zwróć uwagę, że kartki ustawione są pod różnym kątem i różna jest odległość od obiektu, a wrażenie miękkości może wynikać z 20 różnych powodów a nie tylko z braku ostrości szkła. Byc może nawet zdjęcie pochodzi z innego aparatu, lub zdjęcie podkontrastowali. Polecam też uzupełnienie edukacji na przykład o:
    http://regex.info/blog/photo-tech/focus-chart/
    Optyczne nie zapewniły identycznych warunków dla wykonania tego zdjęcia, więc porównywanie tych zdjęć pod tym względem świadczy o niczym i jest błędne.
    Proponuję zwrócić tez uwagę, co widać, jak duża aberrację daje tu Canon, czego nie widać ani trochę na Sigmie. Według ich testów celność AF ma w różnicy 3% pomyłek to tyle co nic. I mnie się to potwierdza. AF nie jest tak szybki i reaguje nieco wolniej, to wszystko.

Przepraszam serdecznie pozostałych użytkowników forum z język i formę wypowiedzi w stosunku do Nowarta. Mam nadzieję, że szybko przejdziemy do konstruktywnej dyskucji.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Czy myślałeś może o tym, że masz jakiś kompleks?
    Zastanawiam się po co nowart w ogóle dyskutuje z Tobą.
    Bluzgasz i mieszasz człowieka z błotem, tylko dlatego że prowadzi działalność konkurencyjną do Twojej.
    To się chyba na forum dawno nie zdarzyło, bo jakoś nie widziałem, żeby np. towers z kimś w taki sposób dyskutował.
    Pomijając już całą stronę merytoryczną tej wypowiedzi, po takim przedstawieniu jakie tutaj dałeś (braku kultury, chamstwa, ciemnogrodu, elementarnych braków prowadzenia biznesu), będę odradzał każdemu robienie jakichkolwiek zakupów w Twojej firmie.
    Skoro sobie wystawiasz samemu taką laurkę...
    Szanowny Sal: nie ja zacząłem się odnosić w ten sposób. Pisząc pierwsze posty nie miałem pojęcia co robi Nowart. Na forum udzielam się prywatnie - napisałem. Nie prowadzę tu biznesu i nie chcę nic nikomu sprzedać. Choć o dziwo kilku się zgłosiło. To Pan Nowart wylał jad pierwszy. Z wyrazami szacunku.
    Ostatnio edytowane przez foto-net ; 06-08-2008 o 20:17 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Choć o dziwo kilku się zgłosiło. To Pan Nowart wylał jad pierwszy. Z wyrazami szacunku.
    Bez obrazy, ale mam (prywatne i osobiste) wrażenie, że zwyczajnie nie wiesz co to szacunek.
    Niestety ten i tamten wątek to potwierdzają :-(
    A fe.
    Czekam z niecierpliwością na obiecane testy, udowadniające jakim wspaniałym szkłem jest obawiana tutaj Sigma...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Strona 23 z 135 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów