Prywatnie? I tylko prywatnie. LOL! Foch na maksa, nawet Cie kompromitować nie trzeba, robisz to sam. Szkoda tylko, że piszesz kompletne bzdury i mącisz ludziom w głowach. Patrząc na Twoje posty odnajduję konkretny typ człowieka i żal mi Cię. Nie dziwię się Twojej opinii i nikt nie broni mi wygłaszać mojej jeśli mam argumenty, a mam je i to mocne. Zapraszam do mnie na testy kolejnych 10 egzemplarzy a gwarantuję, że z pierwszych 2 sztuk można będzie wybrać świetny egzemplarz. Ty wygłaszasz teroię a ja mam praktykę i mogę udowodnić swoje racje. Podaj nazwę sklepu, który umożliwia testowanie 6 sztuk tego szkła i ma je na stanie. Z pewnością wszyscy na tym skorzystają. A ja zadzwonię do nich i uwiarygodnię Twoje testy. W przeciwnym razie twierdzę - bzdury piszesz. Pokaż jakieś sample i uzasadnij je. Ze wszystkich 6 sztuk poproszę.
Tak samo wiarygodnie jak na stronach przynajmniej 15 opiniotwórczych portali. To, że prowadzę SPC nie czyni mnie nieobiektywnym, sam aktywnie fotografuję i mam dostęp do każdego praktycznie sprzętu, szkoleń, wiedzy etc. Jakkolwiek. Nie lubię płytkiego myślenia a zarzucanie stronniczości w tym momencie wskazuje tylko na motyw, nie wskazuje jednak winy. Bo jej nie ma.
Nie kwestionuję jakości tej optyki, podrostu twierdzę, że kłamstwa wypisujesz.
Cudowne!
Testy na optycznych nie są najlepsze, ale ten obiektyw podobnie wypada we wszystkich testach. Przepraszam za wyrażenie ale Twoja opinia była tak szczera i miarodajna jak puszczenie bąka w towarzystwie. I on i ona pochodzą z .... Mam mentalny problem ze zrozumieniem takich bzdurnych frustracji, które ktoś wypisuje, na przekór światu.
I tak trzymaj.
Życzę konsekwencji w działaniu. Szczerze.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Witam, czy tak wychodzi na każdym zdjęciu? Jeżeli tak ten egzemplarz nadaje się do wymiany. Postaram się wrzucić jutro jakieś porównanie miarodajne na dobrze skalibrowanym korpusie. Ale to aż dziwne, że Pan przy zakupie nie zauważył.
Aaaa, teraz zauważyłem, że Pan Nowart handluje sprzętem, prosto z DE! To tłumaczy jad który musi przełykać, tłumaczy również skąd mógł zakupić 6 sztuk Sigmy 50/1.4. Reszty bzdur jednak nie tłumaczy.