Strona 22 z 135 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez foto-net Zobacz posta
    Pytanie pierwsze, bo prościej jest kalibrować pod korpus najwyraźniej Nie wiem, trzeba pytać producenta, względy technologiczne sądzę. Normy
    Szczerze mówiąc nie sądzę. Sprawdzałem celność AF i z bliska (ok 1m) trafiała z pewnym rozrzutem w obie strony ale jeszcze przyzwoicie. Z daleka 99% strzałów miała potężny front focus taki jak tutaj:
    sample
    Szkło oczywiście z oficjalnej dystrybucji.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Szczerze mówiąc nie sądzę. Sprawdzałem celność AF i z bliska (ok 1m) trafiała z pewnym rozrzutem w obie strony ale jeszcze przyzwoicie. Z daleka 99% strzałów miała potężny front focus taki jak tutaj:
    sample
    A ja mam starą puszkę Canona D60 która z każdym szkłem ostrzy doskonale, nawet z tym co ma w 5D BF wielki jak nie wiem co. I co mam o tym myśleć?

Dopiero zaczyna Awatar breggh
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No, rzeczywiście, ta sigma ma fajny bokeh...
    Tylko szkoda, że na głównym temacie zdjęcia;-)
    Dzięki za sample, już zdecydowałem, że jednak nie sigma (chyba że coś zmienią...). A szkoda, bo kroi mi się ślub, na którym by mi się przydała...

Uzależniony

Domyślnie

Napisz mi gdzie kupiłeś te 3 sztuki, bo jak do tej pory do polski oficjalną drogą dystrybucji weszło kilkanaście sztuk z czego ja miałem 4 na półce.
    Nie mam informacji od klientów o jakichkolwiek problemach z tym szkłem.
    Jeśli chodzi o pracę Af nie mam z nim problemów. Nie wiem u kogo kupujesz te obiektywy ale powinieneś zmienić albo dostawcę albo koprus, bo nie tu tkwi problem
    Nie kieruj się opinią jednej osoby, która problemu szuka nie tam gdzie trzeba.
    Tylko jak ktoś pisze, że zamawia 6 sztuk i odsyła 6 sztuk to sory ale ja mu nie wierzę, do tego robi krecią robotę.
    Pytanie drugie, bo nie ma w Polsce sklepu, który dostał by z oficjalnej dystrybucji taką ilość 50/1.4, a ja nie wysyłałem nikomu tylu
    Nie wiemy tez jakiej jakości i skąd jest to towar. Dlatego pytam co to za sklep. Warto wyjaśnić bo jak na razie to lipa jest jakaś.

Uśmiałem się po same pachy kolego
    Wszytko to zabrzmiało nad wyraz wiarygodnie z ust / pióra dystrybutora ... Sigmy. Rozumiemy wszyscy, że skoro towar nie pochodzi o was to jest to lipa i kant - wszakże tylko towar, który przejdzie przez ręce Sigmy PL nabiera wartości
    Krótko:
    1. widziałem już wiele nie kończących się polemik z Twoim udziałem więc do następnej mnie z pewnością nie sprowokujesz, choćbyś nie wiem jak bardzo się starał i jakich "argumencików" używał...
    2. obecnie nie mam do sprzedaży żadnego Canona 1.4, Sigmy tym bardziej.
    Wyrażę się nieoględnie - wisi mi to, czy ktoś kupi sobie Canona, Sigmę, Tamrona czy ZEissa. Sam chętnie nabyłbym to szkło dla siebie bo - poza ostrością i pewnością AF- bardzo mi się podoba.
    3. Optycznym na tablicy w dziale Autofocus również wyszła piękna żyletka po prawej mydło po lewej mniejsze mydło. I konkluzja, jakoby przypadłość ta znikała przy f/2.0 więc to nie problem... śmiech na sali
    o widzę, że już przybiegłeś i tam w odsieczy ratować swoje towary ...
    Masz jakiś mentalny problem z faktem, iż wyrażam swoją szczerą opinię na temat tego produktu??
    Na miniaturkach 600x400 nie będzie widocznego FF/BF, nikt do tej pory nie pokazał wycinków z pełnej klatki poza mną.
    Żałuję, że zamieściłem tu ten teścik - lepiej robić swoje i nie martwić się o nic - wszakże taka krecia robota i krytyka Sigmy nie jest mile widziana w oczach oficjalnego dystrybutora ... Sigmy...

Pozostałe głupoty przemilczę bo na awanturę zdecydowanie ochoty nie mam i pozwolę sobie zakończyć wszelkie dyskusje w tym wątku.
    żegnam
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 06-08-2008 o 17:02

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    ... Sam chętnie nabyłbym to szkło dla siebie bo - poza ostrością i pewnością AF- bardzo mi się podoba.
    Nowart, ale co sie moze podobac w szkielku jak nie ostrzy dobrze i zle pracuje AF - chyba tylko obudowa i kolor :-)

Dziwna ta sytuacja z tym szkielkiem - tez czekalem na to szklo a teraz taka "niespodzianka" ....
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Nowart, ale co sie moze podobac w szkielku jak nie ostrzy dobrze i zle pracuje AF - chyba tylko obudowa i kolor :-)
    kolory na f1.4, praca pod światło mogą się podobać... a z ostrością to Nowart chyba miał na myśli że tylko centrum jest rewelacyjne (boki przy f4 to C50/1.4 ma zdecydowanie lepsze)
    DAS APARAT

Zablokowany

Domyślnie

Uśmiałem się po same pachy kolego.
    Prywatnie? I tylko prywatnie. LOL! Foch na maksa, nawet Cie kompromitować nie trzeba, robisz to sam. Szkoda tylko, że piszesz kompletne bzdury i mącisz ludziom w głowach. Patrząc na Twoje posty odnajduję konkretny typ człowieka i żal mi Cię. Nie dziwię się Twojej opinii i nikt nie broni mi wygłaszać mojej jeśli mam argumenty, a mam je i to mocne. Zapraszam do mnie na testy kolejnych 10 egzemplarzy a gwarantuję, że z pierwszych 2 sztuk można będzie wybrać świetny egzemplarz. Ty wygłaszasz teroię a ja mam praktykę i mogę udowodnić swoje racje. Podaj nazwę sklepu, który umożliwia testowanie 6 sztuk tego szkła i ma je na stanie. Z pewnością wszyscy na tym skorzystają. A ja zadzwonię do nich i uwiarygodnię Twoje testy. W przeciwnym razie twierdzę - bzdury piszesz. Pokaż jakieś sample i uzasadnij je. Ze wszystkich 6 sztuk poproszę.

Uśmiałem się po same pachy kolego
    Wszytko to zabrzmiało nad wyraz wiarygodnie z ust / pióra dystrybutora ...
    Tak samo wiarygodnie jak na stronach przynajmniej 15 opiniotwórczych portali. To, że prowadzę SPC nie czyni mnie nieobiektywnym, sam aktywnie fotografuję i mam dostęp do każdego praktycznie sprzętu, szkoleń, wiedzy etc. Jakkolwiek. Nie lubię płytkiego myślenia a zarzucanie stronniczości w tym momencie wskazuje tylko na motyw, nie wskazuje jednak winy. Bo jej nie ma.

Sigmy. Rozumiemy wszyscy, że skoro towar nie pochodzi o was to jest to lipa i kant - wszakże tylko towar, który przejdzie przez ręce Sigmy PL nabiera wartości
    Nie kwestionuję jakości tej optyki, podrostu twierdzę, że kłamstwa wypisujesz.

Sam chętnie nabyłbym to szkło dla siebie bo - poza ostrością i pewnością AF- bardzo mi się podoba.
    Cudowne!

3. Optycznym na tablicy w dziale Autofocus również wyszła piękna żyletka po prawej mydło po lewej mniejsze mydło. I konkluzja, jakoby przypadłość ta znikała przy f/2.0 więc to nie problem... śmiech na sali
    o widzę, że już przybiegłeś i tam w odsieczy ratować swoje towary ...
    Masz jakiś mentalny problem z faktem, iż wyrażam swoją szczerą opinię na temat tego produktu??
    Testy na optycznych nie są najlepsze, ale ten obiektyw podobnie wypada we wszystkich testach. Przepraszam za wyrażenie ale Twoja opinia była tak szczera i miarodajna jak puszczenie bąka w towarzystwie. I on i ona pochodzą z .... Mam mentalny problem ze zrozumieniem takich bzdurnych frustracji, które ktoś wypisuje, na przekór światu.

Żałuję, że zamieściłem tu ten teścik - lepiej robić swoje i nie martwić się o nic
    I tak trzymaj.

Pozostałe głupoty przemilczę bo na awanturę zdecydowanie ochoty nie mam i pozwolę sobie zakończyć wszelkie dyskusje w tym wątku.
    żegnam
    Życzę konsekwencji w działaniu. Szczerze.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    sample
    Witam, czy tak wychodzi na każdym zdjęciu? Jeżeli tak ten egzemplarz nadaje się do wymiany. Postaram się wrzucić jutro jakieś porównanie miarodajne na dobrze skalibrowanym korpusie. Ale to aż dziwne, że Pan przy zakupie nie zauważył.

Aaaa, teraz zauważyłem, że Pan Nowart handluje sprzętem, prosto z DE! To tłumaczy jad który musi przełykać, tłumaczy również skąd mógł zakupić 6 sztuk Sigmy 50/1.4. Reszty bzdur jednak nie tłumaczy.
    Ostatnio edytowane przez foto-net ; 06-08-2008 o 18:54 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

..., nawet Cie kompromitować nie trzeba, robisz to sam. Szkoda tylko, że piszesz kompletne bzdury i mącisz ludziom w głowach. Patrząc na Twoje posty odnajduję konkretny typ człowieka i żal mi Cię. .
    Nie jestem tutaj z zadna ze stron w jakikolwiek sposob zwiazany - tylko "czytelnik" poszukujacy informacji tutaj o rzeczonej Sigmie.
    foto-net - czy nie uwazasz ze przesadzasz? Nowart przetestowal kilka szkiel i podal swoje wyniki - moze trafil na wadliwe egzemplarze? (choc az 6 sztuk?). Nowart w innym watku jest ceniony jako rzetelny dobry sprzedawca wiec wiarygodnosc sobie wyrobil tutaj - i nie rozumiem gdzie on pisze bzdury i maci w glowach? Ja jakos nie potrafie z postow Nowarta odczytac jaki to typ czlowieka.
    Chyba jakies emocje niepotrzebne tutaj sie wkradly przy pisaniu tego posta - tak to widze.
    Inni potencjalni kupcy sigmy (m.in. ja) chca otrzymac rzetelne informacje o tym szkielku od osob ktore go testowaly i mialy w reku - aby podjac dobra decyzje czy je kupic czy nie - wiec moze lepiej skupic sie na tym i podawac informacje ktore moga nam w tym pomoc?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Nie jestem tutaj z zadna ze stron w jakikolwiek sposob zwiazany - tylko "czytelnik" poszukujacy informacji tutaj o rzeczonej Sigmie.
    foto-net - czy nie uwazasz ze przesadzasz? Nowart przetestowal kilka szkiel i podal swoje wyniki - moze trafil na wadliwe egzemplarze? (choc az 6 sztuk?). Nowart w innym watku jest ceniony jako rzetelny dobry sprzedawca wiec wiarygodnosc sobie wyrobil tutaj - i nie rozumiem gdzie on pisze bzdury i maci w glowach? Ja jakos nie potrafie z postow Nowarta odczytac jaki to typ czlowieka.
    Chyba jakies emocje niepotrzebne tutaj sie wkradly przy pisaniu tego posta - tak to widze.
    Inni potencjalni kupcy sigmy (m.in. ja) chca otrzymac rzetelne informacje o tym szkielku od osob ktore go testowaly i mialy w reku - aby podjac dobra decyzje czy je kupic czy nie - wiec moze lepiej skupic sie na tym i podawac informacje ktore moga nam w tym pomoc?
    Z przyjemnością wykonam w dniu jutrzejszym dla Państwa test porównawczy Sigma 50/1.4 VS Canon 50/1.4, proszę o sugestie co chcecie zobaczyć, zamieszczę zdjęcia i wnioski. Oczywiście niezależnie zapraszam do mnie na testy. W przeciwieństwie do Pana Handlarza Nowarta (jakąkolwiek "formę" działalności prowadzi), dysponuję zapleczem aby umożliwić każdemu ocenę jakości optyki bez zobowiązań. Wyniki Pana Nowarta nie potwierdzają żadne znane mi testy, dlatego twierdzę, że popełnia gdzieś błąd. Rzetelny i dobry sprzedawca nie oznacza, że jest dobrym fachowcem. Napisał coś co nie ma pokrycia i ja to kwestionuję.

Uzależniony

Domyślnie

. Rzetelny i dobry sprzedawca nie oznacza, że jest dobrym fachowcem. .
    Tutaj chyba tak do konca nie jest - gdyz dobry sprzedawca (w szczegolnosci sprzetu foto) - w moim rozumieniu - testuje sprzedawany sprzet przed wysylka - bynajmniej ja od takiego sprzedawcy kupuje i jeszcze sie nie zawiodlem. Wiec gdyby Nowart jako sprzedawca nie byl rownoczesnie fachowcem umiejacym ocenic sprzedawany sprzet to by klienci nie byli zadowoleni - tak sadze.
    A moze Nowart ma wygorowane oczekiwania od sprzetu - i ta sigma tego nie spelnia?
    Czekam z niecierpliwoscia na testy - z "bliska", "daleka", z uwydatnieniem bokeh, w szczegolnosci na 1.4, ze slabym oswietleniem i troche lepszym - najlepiej na FF i na cropie - aby rowniez userzy obu typow puszek mogli je zobaczyc i porownac.:-)

Strona 22 z 135 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów