Strona 17 z 135 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    50L Jakoscia AF tez nie grzeszy. przynajmniej na 5d
    Na srodkowym jest skutecznie i to nawet bardzo ale na bocznych szkoda gadac.

Pzdr.

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    50L Jakoscia AF tez nie grzeszy. przynajmniej na 5d
    Dlatego chciałbym najpierw sprawdzić tę Sigmę. Zapowiada sie dobrze. A co do AF w 50L to słyszałem

Dopiero zaczyna Awatar JacekMR
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blindseeker Zobacz posta
    Ja czekam aż będzie dostępny w Sigma Pro Centrum w Warszawie - biorę na 3 dni na testy. A jak będzie lipa to zostaje tylko 50/1.2 canona
    Mozesz wpasc do mnie bo w Sigmie wiem ze czekaja szkla na cle.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja czekam aż będzie dostępny w Sigma Pro Centrum w Warszawie - biorę na 3 dni na testy. A jak będzie lipa to zostaje tylko 50/1.2 canona
    Nie wiem czy dobrze odgaduję to co chcesz zrobić, ale nie da się wypożyczyć egzemplarza, który potem kupujesz. Zbyt dużo byłoby sytuacji kiedy klient dostałby nowiuteńkie szkło ale nie zdecydował się po paru dniach testów i zostawił jakieś tam ślady używania.

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Nie wiem czy dobrze odgaduję to co chcesz zrobić, ale nie da się wypożyczyć egzemplarza, który potem kupujesz. Zbyt dużo byłoby sytuacji kiedy klient dostałby nowiuteńkie szkło ale nie zdecydował się po paru dniach testów i zostawił jakieś tam ślady używania.
    Wiem, wiem, ale i tak chciałbym wypożyczyć to szkiełko do testów "nie w sklepie".A jak mi się spodoba to kupię. Najwyżej spędzę trochę czasu w sklepie wybierając ten właściwy egzemplarz.

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Wiem, wiem, ale i tak chciałbym wypożyczyć to szkiełko do testów "nie w sklepie".A jak mi się spodoba to kupię. Najwyżej spędzę trochę czasu w sklepie wybierając ten właściwy egzemplarz.
    Z tym, że w sklepie to zawsze się spieszy i jest presja.
    Najlepiej chyba kupić w sieci i wtedy jest 10 na oddanie bez podania przyczyny.
    5D + L

Uzależniony

Domyślnie

Przerobiłem już 3 (TRZY !!!) sztuki tego szkła. 2 masakrycznie mydlane, znacznie gorsze aniżeli Canonowska 50/1.4, ostatnia BF na jakieś skromne... 5cm. 35L kompletnie już tę Sigmę zmiażdzyło.
    Może i jest to szkło wykonane całkiem nieźle, może i AF pracuje również bardzo przyzwoicie ale póki co Canon znacznie tańszy i statystyka również wypada zdecydowanie na jego korzyść.
    W mojej ofercie z pewnością to szkło nie zagości - szkoda nerwów. Moich i klientów... ??:

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Przerobiłem już 3 (TRZY !!!) sztuki tego szkła. 2 masakrycznie mydlane, znacznie gorsze aniżeli Canonowska 50/1.4, ostatnia BF na jakieś skromne... 5cm. 35L kompletnie już tę Sigmę zmiażdzyło.
    Może i jest to szkło wykonane całkiem nieźle, może i AF pracuje również bardzo przyzwoicie ale póki co Canon znacznie tańszy i statystyka również wypada zdecydowanie na jego korzyść.
    W mojej ofercie z pewnością to szkło nie zagości - szkoda nerwów. Moich i klientów... ??:
    Moglibysmy fotki z tego szkla zobaczyc? Rozne opinie ktore sie zaczynaja juz pojawiac sa dosc inne jesli chodzi o ostrosc w szczegolnosci - czy w przypadku tego obiektywu to bedzie az taka loteria? Jesli to stanie sie regula to niestety ale to szklo nie zyska duzo chetnych - a byly takie nadzieje.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Domyślnie

Nowart, na jakiej puszce tak się działo ?
    DAS APARAT

Uzależniony

Domyślnie

Niestety fotek nie mam , nie były to jakieś arcydzieła tylko zwykłe testy jakimi traktuję każde szkło. Nie archiwizuję fotek testowych bo musiałbym mieć ich tysiące Kilkanaście fotek na bliskie i dalsze plany na pełnej dziurze, porównanie z C50/1.4 i 35L.
    W kiepskim oświetleniu to już wogóle jakaś katastrofa wyszła...
    Już na lcd body różnica była kolosalna więc na duży monitor nawet ich nie wrzucałem. Body to 5D.
    Nie generalizuję, że to szkło to lipa. Być może miałem pecha... w takim razie musiałem mieć strasznego pecha bo z żadnym szkłem nie miałem aż takiego rozrzutu jakościowego.
    Sam chciałem sobie jedną sztukę zostawić bo jakość bokehu naprawdę mnie zauroczyła, jest GENIALNA. Miało być pięknie a wyszło...

Strona 17 z 135 PierwszyPierwszy ... 715161718192767117 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów