Strona 15 z 135 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Dopiero zaczyna Awatar JacekMR
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

AF szybki i u mnie akurat dokladny.

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MalFunkTion Zobacz posta
    no chyba n.t. pracy AF juz napisano sporo w tym watku......
    W tym wątku są dwie opinie na temat AF jedna za i jedna przeciw, proponuje poczytać jest tego tylko 12 stron. Jest jeszcze jeden odnośnik na zewnątrz czyli w sumie trzy, reszta to domysły i spekulacje. Zanim wydam 1,5 k chciałem zapytać zwłaszcza, że z Sigmą różnie bywa nie wspominając o moim aparacie...
    Jeżeli dla Ciebie trzy konkretne opinie to sporo to ja nie mam nic do dodania.
    DAS APARAT

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Mam to szkiełko od wczoraj.

Kilka uwag na szybko, punkt odniesienia 50L, puszka 5D, 1ds MK III

- szybkosc AF podobna, sama pewnosc układu pod 5D to jakas makabra nawet na srodkowy punkcie gdzie eLka ma juz bardzo mały rozszczał ( o bocznych wole nie wspominac ) w zasadzie nigdy nie wiedziałem czy trafiłem czy tez nie, zrobiłem sobie serie 8 fotek, swiatła nie brakowało i tylko 2 były oki, pod ds-em sprawa wyglada lepiej i przy łapaniu na srodkowy punkt idealnie w punkt było 5 na 8 fot, eLka pod ds-em nie zaliczyła pomyłki i strzeliła 8 na 8 w punkt.
    - ostrosc jest lepsza od elki, jak trafi to przy /1.4 jest bez 2 zdan lepsza od 35L nie wspominajac o 50L które z natury jest miękkim szkiełkiem, dodatkowo szkiełko ma bardzo przyjemny bokeh.
    -kontrast trzymie na poziomie eLki
    -budowa bardzo oki, filtry o sporej srednicy, podczas ostrzenia nic sie nie wysuwa poza obrys szkiełka, to co mi zawsze przeszkadzało w sigmach to farba, proszek ?? który je pokrywa, zostaja na tym białe slady od naskórka, szybko sie wyciera, odpada itp mogli by to wreszcie zmienic.

Reasumujac jestem ciekaw jak to szkło bedzie chodziło pod nikonem bo w C nawet pod 1ds MK III nie jest za idealnie a szkoda bo qurcze optycznie dostajemy naprawde rewelacyjne szkło....szkoda tego AF zrobie jeszcze jedno podejscie wymieniajac ta sztuke, jak bedzie tak samo to odpuszczam temat.
    Ostatnio edytowane przez towersivy ; 24-07-2008 o 11:38

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Egzemplarz, który miałem możliwość pomęczyć, nie miał żadnych problemów z AF-em...

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

HenrykG - bardzo dobra informacja, pamietam jak kiedys wybierałem koledzie sigme 30/1.4, a i miałem kiedys sigme 70-200/2.8 która w krótkim dystansie była swietna a w ostrzeniu na dalsze obiekty dawała niesamowite mydło, od tego momentu zawsze kiedy podpinam sigme spodziewam sie cyrków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukA Zobacz posta
    W tym wątku są dwie opinie na temat AF jedna za i jedna przeciw, proponuje poczytać jest tego tylko 12 stron. Jest jeszcze jeden odnośnik na zewnątrz czyli w sumie trzy, reszta to domysły i spekulacje. Zanim wydam 1,5 k chciałem zapytać zwłaszcza, że z Sigmą różnie bywa nie wspominając o moim aparacie...
    Jeżeli dla Ciebie trzy konkretne opinie to sporo to ja nie mam nic do dodania.
    usiadz i ochlon zanim zaczniesz mnie uczyc czytania ze zrozumieniem, posiadam taka funkcje wbudowana... sam sobie odpowiedziales ze sa 2 opcje czyli jak z wszystkimi poprzednimi obiektywami sigmy, jestes zdany na loterie, sam mam sigme 18-50 f2.8 ktora juz 3 raz poleci do kalibracji ze swoim BF
    EOS 400d/BG-E3/kit/Canon 10-22 3.5-4.5/ Sigma 18-50 2.8 EX DG/Canon 70-200 F4 L/ Sigma 24-135 2.8-4.5/velbon sherpa 600r
    www.djmal.pl

Bywalec
    Miasto
    Wrocław Wsie Pole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MalFunkTion Zobacz posta
    usiadz i ochlon zanim...
    To przykre, co piszesz ale nic nie poradzę, że dwie opinie (do tamtej pory) to dla mnie mało, a po nowym produkcie naiwnie spodziewam się czegoś innego od tego, co do tej pory prezentowała firma. Ale jak kolega czuje przesyt rozprawiania na temat współpracy tego szkła z Canonem segment XXX, ja się poddaje, nie chcę trafić do pralni. Ciekawe tylko, co wywnioskuje czytając ten wątek użytkownik np. Canona 300D kiedy zapragnie owej Sigmy, niestety niewiele.
    DAS APARAT

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Reasumujac jestem ciekaw jak to szkło bedzie chodziło pod nikonem bo w C nawet pod 1ds MK III nie jest za idealnie a szkoda bo qurcze optycznie dostajemy naprawde rewelacyjne szkło....szkoda tego AF zrobie jeszcze jedno podejscie wymieniajac ta sztuke, jak bedzie tak samo to odpuszczam temat.
    No właśnie cholernie szkoda tego AF bo szkło po prostu czaruje jakością obrazu...
    A może Twój egzemplarz miał numer 1002215? :-)

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta

Będzie tak samo jak z S30/1,4....trzeba kilka sztuk przejrzeć by trafić na tą odpowiednią.Czasami są szczęściarze co trafiają za pierwszym razem choć chyba więcej będzie ludzi którzy będą musieli poprzebierać w kilku sztukach.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Jak dla canona często zdarzają się wpadki z AF to w sigmie wcale mnie to nie dziwi i tak zawsze sprawdzam konkretny egzemplarz ze swoją puszką aż do skutku ( niestety :sad ale jak się trafi to może być pięknie ...

Strona 15 z 135 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów