-
Odp: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM
Przymierzam sie powolutku do zakupu tej sigmy. W tej chwili mam jedynie elke 70-200 i brakuje mi jakiegoś szkła poniżej 70 i nie wszedzie fajnie jest lazic z bazooką 70-200. Padło na sigmę 50 1.4 jednak bardzo długo nie moge sie zdecydować. Zdjęcie kolegi powyżej na pełnej dziurze jest dla mnie bardziej niż zadowalające. Martwią mnie jedynie liczne wpisy dotyczące ff lub bf. Czy to zależy tylko i wyłącznie od szkła czy body też moze mieć na to jakiś wpływ? Akurat moje body nie wiedzieć czemu nie posiada mikroregulacji (60D) także jeśli kupię wadliwy egzemplarz sigmy to trzeba będzie odsyłać do kalibracji a w takie rzeczy nie chce mi się bawić. Myślałem też nad 50 1.4 canona ale w testach wypada gorzej niz sigma. Sigma też moim zdaniem lepiej się prezentuje i ten rozmiar - wreszcie coś dla kogoś kto ma porządne męskie dłonie a nie szkło ośrednicy słomki :P no może troche przesadzam ale rozmiar nie bedzie dla mnie wadą. Na nieszczęście nie mam gdzie przetestować tego szkła - moja mieścina uboga w sklepy foto - jeden fotojoker i nigdy tam nie ma sigmy.
Uprawnienia umieszczania postów