To wiem, że z sigma jest różnie. Chodziło tylko o to, że czyjeś doświadczenie/przeżycie ciężko nazwać herezją![]()
To wiem, że z sigma jest różnie. Chodziło tylko o to, że czyjeś doświadczenie/przeżycie ciężko nazwać herezją![]()
No i stało się... dołączyłem do szczęśliwego grona posiadaczy Sigmy
Kilka ujęć na 1.4 na bliskie i dalekie odległości i już wiem, że to szkiełko zostanie ze mną na długo![]()
Gratuluję zakupu Michale, wstaw jakieś fotki.
W sumie nie mam nic godnego uwagi, w sobotę planuję zabrać żonę z córką na łono natury i trochę je po fotografować![]()
Czyli czekamy do poniedziałku.
Albo do niedzieli![]()
Canon 60D, T17-50/2.8 VC, C50/1.8 STM, C55-250 STM, Kenko EX
Panasonic Lumix DMC-LX100
Też prawiłem tutaj ochy i achy nad Sigmą bo uważałem je za świetne szkło. W sumie nadal nic się nie zmieniło bo obrazek jest świetny i jest to idealne szkiełko własnie żeby się wybrać z żoną i dzieckiem w plener. Schody się zaczynają jak podchodzisz do poważniejszego zlecenia i przy decydującym momencie szkło "wali ślepakami" jak z karabinu. Ja niestety nie mogę sobie na coś takiego pozwolić także Sigma robi dzisiaj out z mojej torby i zmieniam na 50L. Mam nadzieję, że z elką nie będę miał takich przygód i współpraca się nam będzie ładnie układać.
Co prawda to prawda. Najpiękniejsze ujecia z reguly to nietrafiony af ale na spontanicznej wycieczce trafia za kazdym razem. Nieprzewidywalnosc zacnego szkla
Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Canon FF
Lki tez nie trafiajaja mam sigme od 4 lat i znamy sie jak lyse konie. Potrafi przestrzelic to fakt ale mam takich zdjec duzo mniej jak na poczatku.
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Moj ulubiony obiektyw, i to nie tylko sposrod tych przeze mnie posiadanych. AF trafny w 100%. Po zakupie, obiektyw odeslalam do kalibracji z powodu FF i po regulacji wrocil do mnie idealny. Moim zdaniem to jest najlepsza 50-tka po noctiluxie. Aha, i jeszcze, gdybym miala zone i dziecko i wybierala sie w plener, to ta Sigma nigdy nie wybralaby sie z nami. Ten obiektyw blyszczy w zupelnie innych warunkach.
Ostatnio edytowane przez Mag-1981 ; 26-06-2013 o 01:34