testy to jedno rzeczywistość to inna sprawa, ja nie mam z tym szkłem problemu i nie testowałem go jak szanowni koledzy powyżej, kupiłem i cieszę się z pięknych zdjęć![]()
testy to jedno rzeczywistość to inna sprawa, ja nie mam z tym szkłem problemu i nie testowałem go jak szanowni koledzy powyżej, kupiłem i cieszę się z pięknych zdjęć![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
wiele kolegów tutaj widać woli czytać opisy, testy i tabelki z MTFami oglądać jak robić zdjęcia a mi sigma pasuje i to bardzo, zresztą mój podpis chyba mówi wszystko :P
Pewnie, że tak.
Dlatego mój plan zmiany 50 1.8 to... Sigma 1.4, nie Canon.
Będziesz zadowolony![]()
Lub wściekły![]()
nie sądze, bo Sigma to dobre szkła tylko szufladkowana przez onanistów Lkowych![]()
Tak, tylko jest problem. Po przeczytaniu miliona postów jak to w tym modelu AF nie ma prawa działać (do tej pory jedynie akustyk miał białego kruka z działającym AF) postanowiłem kupić szkiełko w sklepie "pod nosem" (w celu sprawdzenia i serwisu przy ewentualnych nieprzewidzianych trudnościach). I zaczyna się historia jak w bajce o żurawiu i czapli - mam wolną kasę nie ma szkła na sklepie - jest szkło to nie ma kasy....
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Nie powiem, że AF jest ideał bo podczas np. przemarszu pary młodej po wsi na dworze to czasami nie byłem z niego zadowolony, nie trafił idealnie, ale obraz mi fajnie pasuje z tego szkła, bokeh i lekko schłodzony kolor :-)