Strona 112 z 135 PierwszyPierwszy ... 1262102110111112113114122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 111 do 1 120 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Na dpreview ocena tego obiektywu jest pozytywna:

Build quality 8.5
    Ergonomics & handling 8.5
    Features 8
    Image quality 8.5
    Value 8.0

Highly Recommended

Pokrywa się to z moimi doświadczeniami z tym szkiełkiem.
    Nie jest idealne (szczególnie przy pełnym otwarciu przysłony), ale i cena jest do tego adekwatna. :-D
    Miałem pięćdziesiatkę Canona, ale sprzedałem i zamieniłem na Sigmę i jestem z tego zadowolony.

Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Początki nałogu

Domyślnie

A jak mi się w końcu udało zdecydować na tą pięćdziesiątkę to na sigma pro centrum zamiast 1999 kosztuje 2290. To jest kurde spory skok, skok który póki co mnie pohamuje??:
    5D I + Sigma 35mm + Canon 100mm

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Nie ma znaczenia czy pełna klatka, czy APS-C. Mi testowany egzemplarz odstawiał takie cyrki na EOS 50D, że dość szybko wyleczyłem się z pomysłu kupowania tego obiektywu.
    A jednak coś jest na rzeczy z FF.
    Moja Sigma (przed jakimikolwiek kalibracjami) normalnie współpracowała z 450d, nigdy nie zdarzyło mi się narzekać na AF.
    Po zakupie 5dm2 sytuacja stała się diametralnie inna - szkło praktycznie było bezużyteczne gdy używało się AF (chyba że po znaczącym domknięciu) a większość zdjęć lądowała w koszu.

Prawie rok się z nią męczyłem, aż wysłałem zestaw do kalibracji i po 2 tygodniach było po problemie.
    Canon 5dm2, C 100/2.0, C35/2.0, Tamron 28-75/2.8, Sigma 50/1.4, S14/2.8, 580EX II

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobesi Zobacz posta
    A jednak coś jest na rzeczy z FF.
    jezu... ilez razy jeszcze...

http://www.lensrentals.com/blog/2011...s-of-variation
    http://www.lensrentals.com/blog/2011...mera-variation

przeczytac, zrozumiec, potem wypisywac ogolne wnioski na temat samych szkiel...

Cytat Zamieszczone przez kobesi Zobacz posta
    Moja Sigma (przed jakimikolwiek kalibracjami) normalnie współpracowała z 450d, nigdy nie zdarzyło mi się narzekać na AF.
    Po zakupie 5dm2 sytuacja stała się diametralnie inna - szkło praktycznie było bezużyteczne gdy używało się AF (chyba że po znaczącym domknięciu) a większość zdjęć lądowała w koszu.
    moja jest trafna w 5D, swietnie pracuje z 40D, za to z 450D to byla porazka (glownie z uwagi na dokladnosc i sprawnosc AF tego korpusu). nie widze podstawy, zeby na podstawie probki wielkosci 3 stawiac jakies tezy odnosnie korelacji miedzy trafnoscia AF a wielkoscia matrycy... moze dlatego, ze oba ww. artykuly przeczytalem. a moze po prostu jakies elementarne zrozumienie "jak to dziala"...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 20-01-2012 o 09:26
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie widze podstawy, zeby na podstawie probki wielkosci 3 stawiac jakies tezy odnosnie korelacji miedzy trafnoscia AF a wielkoscia matrycy...
    Trzech ?! Raczysz żartować czy ktoś Ci się włamał na konto i farmazony wypisuje..?

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Ja nie czytałem bo nike odczuwam potrzeby jako zadowolony użytkownik tego szkiełka. Nie mam z nim żadnego kłopotu na 5D. Trafia w punkt i jest ostra na 1,4 a że czasami nie złapie ostrości co z tego - powtarzam ujęcie
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Trafia w punkt
    Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    a że czasami nie złapie ostrości co z tego
    No to trafia w punkt czy jednak czasem nie łapie ostrości?

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

jak jest ciemno lub mało kotrastowa scena to nie złapie ostrości w każdych innych warunkach ostrzy u mnie bez kłopotu
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Gratuluję umiejętności czytania ze zrozumieniem i do tego w obcym języku - jednak te artykuły nijak się mają do sytuacji, której doświadczyłem z S50.

nie widze podstawy, zeby na podstawie probki wielkosci 3 stawiac jakies tezy odnosnie korelacji miedzy trafnoscia AF a wielkoscia matrycy...
    A kto mówi o korelacji trafności AF z wielkością matrycy? "FF" to był skrót myślowy, oznaczający w tym wypadku 5dm2 - ale ok, następnym razem będę mniej używał skrótów myślowych, bo widzę że one mogą być mylące. Szczególnie dla tych "czytających ze zrozumieniem".
    Canon 5dm2, C 100/2.0, C35/2.0, Tamron 28-75/2.8, Sigma 50/1.4, S14/2.8, 580EX II

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Nadzwyczajnie sprawne testy. Wyniki dokładnie takie jakich bym się spodziewał. Gość wie o czym mówi. Dowodzi tego następujaca myśl:

"Personally, after investigating how autofocus works for this article, I’m amazed that it’s as good as it is, but I still complain about it as much as you do."

Jest to dokładnie moja opinia, którą zresztą kiedyś wyraziłem na forum. Świadczy to o nieprzeciętnej inteligencji tego Rogera.

Strona 112 z 135 PierwszyPierwszy ... 1262102110111112113114122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów