To byłeś fotografujący Tata? Chłopaka czy Dziewczyny?
To byłeś fotografujący Tata? Chłopaka czy Dziewczyny?
Ewo, nie czytasz uważnie
cytuję: "własnej córce trzeba czasem zrobić zdjęcie".
No niestety, dzisiaj przegrałem pojedynek z dość niesforną modelką. Nijak nie chciała pozować, a jest bardzo szybka i chaotyczna w działaniu. Nie mniej jednak takie coś uznałem za warte pokazania...
16
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Do zdjęcia mam mieszane odczucia; sikoreczka ładna w niespotykanej pozie, łepek trochę nieostry. Tło natomiast nie podoba mi się, dlaczego użyłeś lampy błyskowej która zgubiła całkiem drugi plan. Sikorki to nie nocne ptaki aby było to uzasadnione ponadto agresywnie oświetliłeś zanętę. Podobno w fotografii ptaków też używa się lamp ale na pewno nie takich jakimi my dysponujemy. Chyba że chciałeś uzyskać zdjęcie w Twoim dotychczasowym stylu "black & colour" i to mogę zrozumieć.
Źle się czuję jak sobie nie popstrykamwww.stasiaczek.blogspot.com
---------------------------------------------
Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS
Powiem szczerze, że sam byłem zdziwiony porą dnia, w której sikorki jeszcze obrabiały karmik... Dla przesłony f5, normalny czas naświetlania wynosiłby jakieś 5 sekund. Dzięki lampie mogłem pstryknąć f11 na 1/200s. Rozmazanie dzioba i skrzydła jest naturalną konsekwencją tak długiego czasu naświetlania. Wiem, że do albumu o ptakach się nie nadaje, ale podoba mi się poza modelki.
17 , czyli jak się robi mrożonki
18