Strona 31 z 55 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 543

Wątek: [mc_iek] Dom

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    To może argument, że w drewnianym domu zawsze jest dużo pająków?
    Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    A masz je na zdjęciach :smile:
    No właśnie - jakoś ich nie widać
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Popracuję nad tym...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Ciąg dalszy wiosny.

182

Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Dzisiaj koło południa, z żoną i psą, wybrałem się na spacer po nadpilickich łąkach. Zaopatrzyłem się w aparat, statyw pierścienie pośrednie i kilka obiektywów. Poszliśmy drogą w kierunku nadrzecznego rozlewiska. Droga, jak to droga. Typowa polno-leśna trasa lokalnego gospodarza, którą kilka razy w tygodniu przemierza traktorem, ciągnąc a to kosiarkę, a to rolmaszynę do siana, czy wreszcie przyczepę z rolowanym sianem. Nie uszliśmy nawet 200m od domu, gdy pod butem żony zauważyłem wystający z koleiny kawałek metalu...

183a

Kształt znaleziska nieco mnie zaintrygował, zacząłem się więc dokładniej przyglądać...

183b

Zacząłem nabierać dziwnego przekonania, że już kiedyś coś takiego widziałem...

183c

Gdy przypomniałem sobie, że w jednym z moich miejsc pracy widziałem już podobne przedmioty i to zarówno stare, wykopaliskowe, jak i fabrycznie nowe i nieużywane, sięgnąłem po telefon i zadzwoniłem pod numer 112.
    "Kto?", "Co?", "Gdzie?", udzielałem odpowiedzi na kolejne pytania, tylko po to, żeby dowiedzieć się, że to nie jest rejon tego 112, pod które się dodzwoniłem, ale że przekażą sprawę. Ponieważ przez godzinę nie pojawił się w okolicy pies z kulawą nogą (nie licząc kilku spacerujących działkowiczów), żona poszukała w internecie numeru telefonu odpowiedniej dla naszego powiatu służby i zadzwoniłem ponownie, tym prazem we właściwe miejsce. Pan po drugiej stronie stwierdził, że nikt do nich nie dzwonił i o co chodzi? Wyjaśniłem co i jak, na co pan zapytał, czy jestem pewien? Dopiero gdy poinformowałem go, że 13 lat pracowałem w instytucji, która ma trochę tego towaru na stanie i choć tam jest on pozbawiony rozrywkowej treści, to jednak wiem o czym mówię. Po oszacowaniu przeze mnie wielkości znaleziska, pan stwierdził, żeby nie dotykać i że zaraz ktoś tam podjedzie. Po kolejnej godzinie pojawiło się dwóch ktosiów, z których jeden zapoznawszy się z tematem spisał sobie moje dane z Dowodu Osobistego, a drugi zapytał, czy nie mamy jakiejś łopaty na podorędziu? Zapodałem panu łopatę i widząc pewną bezceremonialność w posługiwaniu się nią, przez niego zaprezntowaną, poszedłem sprawdzić, czy przypadkiem nie zostawiłem włączonego żelazka za pobliskim uskokiem terenu. Po kilku minutach, gdy odgłosy szuflowania zakończyło stęknięcie i polecenie wydane drugiemu panu, "dawaj tu saperów bo to duże jest i nie będziemy przecież wieźć tego w bagażniku!", podszedłem z powrotem, zaopiekować się łopatą. Panowie z dumą oglądali wykopalisko i ustalali dalszy plan gry...

183d

183e

Niestety okazało się, że saperzy opiekujący się naszym rejonem już poszli do domu, więc dwaj panowie w radiowozie siedzą obok znaleziska i będą tak siedzieć do rana, kiedy to ktoś kompetentny zajmie się niewybuchem pocisku 155mm. Na szczęście dla tych dwóch niedawno pojawiła się zmiana i teraz w radiowozie siedzą już inni panowie...

A! Żelazko nie było włączone...

Wiem że zdjęcia nie są dość dobre, bo nie byłem dostatecznie blisko, ale jakoś nie czuję się dobrze w roli fotografa wojennego.
    Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 26-05-2012 o 23:58

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Wiem że zdjęcia nie są dość dobre, bo nie byłem dostatecznie blisko, ale jakoś nie czuję się dobrze w roli fotografa wojennego.
    Nie są dośc dobre, bo się nie wyświetlają, przede wszystkim
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Nie są dośc dobre, bo się nie wyświetlają, przede wszystkim
    Ale trzeba przyznać, że nawet sama anegdotka jest wystarczająco barwna
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Zapodałem panu łopatę i widząc pewną bezceremonialność w posługiwaniu się nią, przez niego zaprezntowaną, poszedłem sprawdzić, czy przypadkiem nie zostawiłem włączonego żelazka za pobliskim uskokiem terenu.
    Z tym "żelazkiem" to pojechałeś po całości .

U mnie zdjęcia wyświetlają się normalnie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-05-2012 o 01:50
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    U mnie zdjęcia wyświetlają się normalnie.
    Są chyba tylko dla moderacji, bo mi też się nie wyświetlają :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Są chyba tylko dla moderacji, bo mi też się nie wyświetlają :-)
    Niestety mi się także nie wyświetlają

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ale trzeba przyznać, że nawet sama anegdotka jest wystarczająco barwna
    Nasza szara polska rzeczywistość
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 27-05-2012 o 16:22 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

No dopsz... To opowiem wam co jest na zdjęciach z poprzedniego mojego wpisu i dodam parę nowych informacji:

183a

183b

183c

183d

183e

Dzisiaj koło południa, czyli jakieś 22 godziny po zgłoszeniu, dotarli na miejsce panowie zbierający rozrywkowo złom. Wrzucenie pocisku do specjalnego pojemnika i zabezpieczenie go, coby się nie turlał na wybojach zajęło im jakież 1,5 minuty, ale prosili, żeby na imieniny Wojskiego oddalić się kawałek i nie patrzeć im na ręce, bo jak coś się omsknie, to mi się obiektyw porysuje...

183f

Potem zamietli drogę takim dziwnym mopem...

183g

I tyle...

Strona 31 z 55 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów