Jeżeli cieślę spod Augustowa można nazwać góralem, to owszem, dom stawiali górale. Co do projektów, to wymyśliła go moja kobieta i ona też negocjowała każdy szczegół z cieślą i wiórarzami od dachu. Ja tylko zrobiłem wykończenie szczytów, podbicie dachu i inne elementy wykończeniowo-ozdobne.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dom stoi niedaleko Warki, 300m od Pilicy.
Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 25-12-2010 o 14:40 Powód: Automerged Doublepost
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Moja kobieta nie ma nic wspólnego z budowlanką, poza tym, że była kierownikiem administracyjnym w dużej firmie. Ten dom jej się przyśnił. Może to się wydawać nieprawdopodobne, ale któregoś dnia rano wstała i narysowała dom, razem z rozkładem wnętrza. Ja pomogłem tylko w szczegółach, typu kuchnia kaflowa.
A to widok od frontu:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wodę mamy z własnego odwiertu. 300m mamy do brzegu rzeki.
Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 25-12-2010 o 15:36 Powód: Automerged Doublepost
Domek jest przepiękny.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Zazdroszczę domu i lokalizacji![]()
50D; 70-200 L f/4; 17-40 L f/4; 28 f/2.8; 50 f/1.8; 85 f/1.8
ma chłop szczęście... żonę, której się śni i jeśli wszystkie sny tak wciela w życie to już mu zazdroszczę... piękny domek nad Pilicą... no i w niedalekim poblizu najlepsze piwo
życzę zeby się dobrze mieszkało
![]()
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
Dzisiaj wyszedłem na spacer po okolicy, próbując opanować EOSa 50D, którego posiadaczem stałem się 30-go grudnia.
102
No proszę, nowa chatka, nowa zabawka i to jeszcze w starym roku. Jeżeli nowy roczek będzie jeszcze lepszy to....(tylko pozazdrościć![]()
Się pogoda na mnie uparła... Jak mam czas powłóczyć się po okolicach, to albo śnieżyca, albo mgła...
103