Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
Dlatego ja kupuje zamienniki za ~27 pln które nie dość że działają dłużej od oryginalnych, to zupełnie mi ich nie szkoda doładowywać kiedy mam na to ochotę...
Dlaczego Ci nie szkoda ich doładowywać? Hm, bo kosztują 27zł?
Ale popieram miałem zamiennik do 350D i działał lepiej i sprawniej niż oryginalny. Teraz zobaczymy jak to będzie w 40D, bo jeszcze nie kupiłem zamiennika, ale podkreślam, kupuje zamiennik

Cytat Zamieszczone przez ::ART:: Zobacz posta
Zamiast strzelać w sufit, można podłączyć aparat do komputera i nagrywać dane na kartę a po jej zapełnieniu zgrywać z karty na komputer. Oszczędza to aparat przed zbytecznym zużyciem i skutecznie rozładowuje baterie.
P.S. Rzadko to robie, ale zdarza się.
Strzelanie w sufit spoko sprawa Oryginalna bateria niech kosztuje 200zł, migawka 650zł

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
Moja instrukcja do aparatu absolutnie tego zabrania. Twój pomysł jest chyba dobry, słyszałam że wiele osób stosuje zamienniki, więc pewnie kolejnego oryginału juz nie kupię...
Piękne wam dzięki Koledzy za porady
Kup zamiennik, wrzuć go do ładowarki na 8 godzin i starą właśnie metodą, postaraj się, aby trzy kolejne rozładowania były do końca i każde z trzech ładowań trwało 8 godzin - mimo, że dioda zasygnalizuje wcześniej naładowanie akumulatorka Ja tak robiłem z zamiennikami do 350D i działały lepiej niż oryginał