Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 82

Wątek: "z 350D też są problemy" - SUPLEMENT

Coś już napisał
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    objechal szerokie katy ale o stalkach od 85 mm poczawszy po zoomy 70-200 wyrazil pozytywna opinie (pomiajajac IS'a).
    Siegajac pamiecia wstecz, to w sumie nie pierwsza taka opinia. Np. udzielajacy sie na jednym z forow kol. z US Wojtek Wojnar (www.wojnar.com), rowniez stwierdzil ze po roznych doswiadczeniach z canonowskimi zoomami odsunal je calkowicie na rzecz jasnych stalek.
    Moze firma wypusci jednak kiedys np. ef-s 16-70 f/2.8??

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    ....Czysta prowokacja i tyle.
    Trafiles w sedno - dla mnie tez to czysty troll :-)

Janusz.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    Uzywalem D2H. A powiekszen obecnie nie robie. Robilem odbitki 100x50cm oraz 150x80 z .... Canoa 10D Rewelacja!
    No właśnie... Wszystko rozbija sie chyba o to z jakiej odległości sie te odbitki ogląda. Poza tym, poprawcie mnie jeśli sie mylę, przy tak dużych powiększeniach, ograniczeniem staje się rozdzielczość matrycy, a nie zdolność rozdzielcza obiektywu.

Ale tak naprawde pytając o wielkość odbitek chciałem zwrócić uwagę na coś innego. To od niej w dużej mierze jest uzależnione to jakich szkieł ktoś potrzebuje. No wieć pisząc że kit to syf, trzeba by jeszcze dodać: jeśli ktoś chce robić duże odbitki (np. >18x25)

Osobną sprawą jest oglądanie fotek na ekranie. Ale tu i tak pozostaje kwestia wielkości monitora. Bo na 17, 19, czy nawet 21" raczej i tak nie zmieści sie 8 megapixeli ;-)

No to od razu się może ktoś do mnie przyczepic że zdjęcia się kadruje. Owszem, ale wracam do początku: różni użytkownicy mają różne wymagania, także pod tym względem A nikt nie lubi, jak ktoś autorytatywnie wypowiada sie o sprzęcie jakiego on używa, że nadaje sie do kosza.

Żeby uprzedzić pytanie, nie używami kita ;-)

Domyślnie

Nie kumam - pisze co wiem i co doswiadczylem, a dostaje po glowie.
    Wyzwiska jakies: bazyl, troll, oskarza nieslusznie....
    Super macie na tym forum. pozdrówka

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja tez totalnie nie kumam takiego zachowania. I to qrcze prym wioda osoby ktore wedle wieku powinny byc najbardziej wywazone w opiniach i doswiadczone w kontaktach z roznymi ludzimi i typami osobowosci.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukasz
    No to od razu się może ktoś do mnie przyczepic że zdjęcia się kadruje. Owszem, ale wracam do początku: różni użytkownicy mają różne wymagania, także pod tym względem A nikt nie lubi, jak ktoś autorytatywnie wypowiada sie o sprzęcie jakiego on używa, że nadaje sie do kosza.
    Jasne ze niekt nie lubi. Tak samo jak nikt nie lubi gdy sie "zjedzie" czyjes wypociny.
    Obstawienie sie w podpisie calą gamą eLek naprawde nie dodaje oleju w glowie
    Trzeba jeszcze tego uzywac i widziec efekty.

Zjadłem zęby na systemie nikon i canon. od manuali po najnowsze digitale. Moze i formą nie grzesze, ale jak widze te zachwycone swoim sprzetem wypowiedzi i oskarżenia to sobie myśle po ci mi to. Przeciez taki człek, co to kupil pierwszy w zyciu aparat i to od razu 20D z kitem wie najlepiej
    Niewazne ze masz 10 lat doswiadczenia. Wazne ze on przeczytal na 'dpreview', ze fotki z kita sa 'cool' i 'recommended' A eLki to sam miód

No cóż - mialo być o 350D, a zeszlo na szkla. Mysle ze warto zakończyć wątek. Ja dziekuje tym, co umieją sie śmiac i czytać między wierszami. A tym podnieconym swoimi monstrualnymi wyliczankami w podpisie życzę aby mieli czas tego użyć.

Początki nałogu Awatar froolk
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Obiektywne wypowiedzi iczka ze specjalną dedykacją dla niego i McKane'a.

O CANONIE:
    To jest szmelc zupelnie nic nie wart! NIC! Kosz to najlepsze dla nich miejsce.(...)
    Parafrazując tę angielską nazwę to jest to rzeczywiscie kit totalny.(...)
    17-40L - to kolejna porażka Canona. Takiego syfu dawno nie widziałem, a najbardziej boli, ze dodali magiczną literkę L i ludziska sie rzuciły.(...)Rozdzielczosc dno! Kontrast masakra. Ostrosc skrajnie slaba! Wywaliłem.... prawie do kosza.(...)
    Wracając do 350D.... jesli jakis aparat jest jeszcze mniejszy niz 20D to musi być do ****(...)
    Ergonomia fatalna.(...)
    Canona NIE MA ZADNEGO zooma szerokiego, ktory bylby warto swojej ceny i reklam. 16-35 - totalna porazka. Wykrezy MTF obnazaja wszystkie salbosci tego szkla. Skrajne rogi klatki to takie mydlo ze az oczy bolą. Kontrast do znienisienia przy 5.6 i 8. A przeciez to 2,8!! 17-40 juz pisalem. Nie nadaje sie do zadnej pracy!. Przy takim swietle to powinna byc klasa swiatowa, a jest kibel.(...)
    Ta firma nie potrafi robic szkiel ponizej 85mm.(...)
    Wszystkie inne cuda jak 35/2 itp to szmelc!(...)
    ja uważam, że to szklo nie jest generalnie kiepskie jako szklo. Ono jest do kosza jako eLka! Po prostu byłem przyzwyczajony do marki tego "znaczka". Z roku na rok coraz wiekszy szmelc sie podciąga pod symbol literki 'L'.(...)
    I to mnie wkurza i dlatego wywalam to szklo na śmietnik optycznych lunet do fotografii(...)
    O NIKONIE
    Jesli szerokie zoomy profi to pozostaje jedynie Nikkor. 17-35 to rewelacja swiatowa.(...)
    Jesli Nikon to oczywiscia cala gama rewelacyjnych szkiel 20mm, 24mm z rewelacyjnym 28/1,4!!!, noi wspomnaine zoomy.(...)
    Niestety aby dobrze sie pobawic to trzeba miec Nikona z 17-35 lub 17-55.

NO COMMENTS!
    Ostatnio edytowane przez froolk ; 12-05-2005 o 20:54

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Napisał iczek
    Jesli szerokie zoomy profi to pozostaje jedynie Nikkor. 17-35 to rewelacja swiatowa.(...)
    Jesli Nikon to oczywiscia cala gama rewelacyjnych szkiel 20mm, 24mm z rewelacyjnym 28/1,4!!!, noi wspomnaine zoomy.(...)
    Niestety aby dobrze sie pobawic to trzeba miec Nikona z 17-35 lub 17-55.
    ja posiadam CANONA 17-40/4L i bawię się dobrze :-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie kumam - pisze co wiem i co doswiadczylem, a dostaje po glowie.
    Wyzwiska jakies: bazyl, troll, oskarza nieslusznie....
    Super macie na tym forum. pozdrówka
    Pomysl nad tym w jakiej formie to piszesz, jakich slow uzywasz. Nawet twoje zjedzone zeby i 10 lat doswiadczenia nie daja ci prawa do rzucania smietnikami, szmelcami, "do ****mi" itp porownaniami z jednoczesnym wychwalaniem pod niebo alternatywnego sprzetu.
    Zasada akcja-reakcja, jesli sam zaczales pisac w nieprzyjemnym, prowokatorskim tonie to nie dziw sie reakcjom ludzi - tym ktorzy dali sie sprowokowac.

Uwazam ze profesjonalista z takim bagazem doswiadczen jak ty powinien nieco inaczej dobierac slowa - wtedy inny zupelnie bylby odbior twojej "oceny sprzetu" . A ze zostales tak a nie inaczej odebrany - winy musisz sie doszukiwac we wlasnych slowach, ich jakosci oraz wartosci merytorycznej .

Dopiero zaczyna Awatar Andrew
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Pomysl nad tym w jakiej formie to piszesz, jakich slow uzywasz. Nawet twoje zjedzone zeby i 10 lat doswiadczenia nie daja ci prawa do rzucania smietnikami, szmelcami, "do ****mi" itp porownaniami z jednoczesnym wychwalaniem pod niebo alternatywnego sprzetu.
    Zasada akcja-reakcja, jesli sam zaczales pisac w nieprzyjemnym, prowokatorskim tonie to nie dziw sie reakcjom ludzi - tym ktorzy dali sie sprowokowac.

Uwazam ze profesjonalista z takim bagazem doswiadczen jak ty powinien nieco inaczej dobierac slowa - wtedy inny zupelnie bylby odbior twojej "oceny sprzetu" . A ze zostales tak a nie inaczej odebrany - winy musisz sie doszukiwac we wlasnych slowach, ich jakosci oraz wartosci merytorycznej .
    Nic dodać, nic ująć.

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów