Po czesci masz racje chociaz ja sie sprowokowac nie dalem. Potraktowalem te fotke jako zart i probe pokazania jak bezsensowna jest ta dyskusja.Zamieszczone przez p13ka
Co do peanow na temat Nikona tez bym sie nie zgodzil. Z tego co zapamietalem objechal szerokie katy ale o stalkach od 85 mm poczawszy po zoomy 70-200 wyrazil pozytywna opinie (pomiajajac IS'a). Co wiecej napisal ze odbitki z 10D wyszly mu niezle wiec to nie jest typowa opinia jednostronna.
Mysle ze to kwestia formy jest tutaj glownym problemem ale wybacz do postu o bazylach jeszcze mu daleko.
Nie jestem tu niczyim adwokatem ale nie podoba mi sie najezdzanie na kogos za to ze ma inne zdanie. Ja bym radzil traktowac wszystkie posty na pewnym luzie bo kazdy ma inny styl pisania a fakt ze nie znamy sie osobiscie nie pozwala czesto jednoznacznie rozroznic zartu od ironii czy tez innych niuansow (i wcale nie poprawiaja tego emotikony)
Jarl Bjorn ja pisalem o nabijaniu sie z poziomu forum. Czesto mozna przeczytac tutaj ... "nie badzmy jak Ci od Nikona" albo "temu forum daleko jeszcze do poziomu dyskusji na forum Nikona ... my jestesmy bardziej kulturalni" a to wszystko nieprawda co udowadniaja takie m.in dyskusje.
Domini-Q masz tylko troche racji z faktem ze ergonomia jest kwestia gustu. Gdyby aparaty kupowalo sie jak ciuchy na rozmiary to bys mial 100% racje. Ale taki aparat ma sluzyc tysiacom osob wiec ergonomia powinna byc taka zeby przynajmniej 90% z nich bylo zadowolonych a w 350d tak nie jest. Dla mnie osobiscie jest za ciasno przy uchwycie i to nie tylko moja opinia.