Cytat Zamieszczone przez iczek
Kolega Vitez wspomnial o zoomie 17-40L - to kolejna porażka Canona. Takiego syfu dawno nie widziałem, a najbardziej boli, ze dodali magiczną literkę L i ludziska sie rzuciły. Zrobilem tym szklem jakies 500 fotek. Rozdzielczosc dno! Kontrast masakra. Ostrosc skrajnie slaba! Wywaliłem.... prawie do kosza.
ile zrobiles nim filmow??? bo nie wiem czy wiesz ale do cyfry to sa dedykowane obiektywy EF-S a nie EF kup sobie EF-S 10-22 i sprzawdz albo EF-S 60mm albo EF-S 17-85 IS bardzo dobrze sie sprawuja z cyfra... wiadomo powszechnie ze i m szrzej obiektyw 'patrzy' tym gorzej to wychodzi na matracy i kompletnie nie ma znaczenia na filmie 35mm ..... wiec piszac o oponach terenowych ze nie da sie na nich jezdzic szybciej niz 200km/h po torze nie bardzo rozumiem twoje pretensje... jaki jest 17-40 z dSLR ? roznie ja nie narzekam a zrobilem nim ponad 3k zdjec jak nie 4k bo glownie on jest zapiety.... poza tym poza ostrosci [nie wiem czy ktos to jescze zauwaza] zdjecie to tez kolory, kontrasty, nasycenie ale o tym jakos nikt nie pisze bo trzeba mies troche wiedzy zeby te parametry oceniac a ostrosc jest najlatwiesza w ocenie mimo ze nie jest jedynym kryterium oceny zdjecia ...