Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Plecak fotograficzny

Bywalec Awatar Rudi
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie Plecak fotograficzny

Witam!
    Orientuje się może ktoś, czy do Trekkera Mini (Lowepro) zmieści się Eos 30 z battery packiem? Bo chciałbym sobie takie nosidełko sprawić, a jedynie gdzie go mogę zobaczyć/kupić to internet.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

zmierz aparat.. a potem przeczytaj wymiary wewnetrzne plecaka na stronie lowepro ;-)

Bywalec Awatar Rudi
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Zmierzyłem i brakuje mi 5 mm . Zresztą lepiej jakby ktoś to potwierdził z własnego doświadczenia, niż jakbym miał mierzyć i przekonać się na własnej skórze

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A tak na marginesie może mi ktoś wyjaśnić czemu te plecaczki osiągają takie zawrotne ceny? Dosyć przystępnym modelem widzi mi się LowePro Trekker Mini w wersji lepszej <z jakimś wężykiem na końcu nazwy> ale jego cena to przeszło 600 PLN, a na allegro są tylko micro i 100 <nawet sobie kanapki do niego nie wsadzę na wycieczkę po górach>. Fakt to fakt, że taki plecaczek jest przydatny, bo torba się o dupsko obija, wisi i dynda, można nią gdzieś zahaczyć, ale skąd oni takie ceny "rodzą". Może w 3. kwartylu coś pójdzie w dół, bo jak narazie to mizerka
    NO, not one of the First Ones,
    I AM THE FIRST ONE !!!
    PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King

Bywalec Awatar Rudi
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

<z jakimś wężykiem na końcu nazwy>
    Symbol AW oznacza dodatkowa oslone przeciw niekorzystnym warunkom atmosferycznym (All Weather)

bo torba się o dupsko obija, wisi i dynda, można nią gdzieś zahaczyć
    Wlasnie zrezygnowalem z plecaka na rzecz torby, ale plecak tez bedzie tylko ze w lecie jak sie cos kasy dorobi.

ale skąd oni takie ceny "rodzą"
    Wlasnie tez sie temu dziwie

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No tak znalazłem, że rzeczywiście końcówka to AW:
    http://www.lowepro.com/pages/series/.../minitrkaw.htm
    a u nas kosztuje to cudo jedyne 559 PLN
    http://www.fotoexpert.pl/katalog.php...bset=opis#opis
    Ja się zabiję, ale przynajmniej ten plecak jakoś wygląda jeszcze z zewnątrz a nie jak kostka. W końcu nie każdy dres zna firmę lowepro, a po kwadracie z długimi kieszkonkami to się może połapać, a ten tak zwyczanie wygląda. TYLKO KOSZTUJE BEBECHY. Pożyjemy zakupimy. POZDRAWIAM
    NO, not one of the First Ones,
    I AM THE FIRST ONE !!!
    PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

na forum byl watek o torbach i pleckach.. poczytajcie.. moze cos ciekawego tam znajdziecie

Bywalec Awatar Rudi
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Mroczny, na stronie www.sklepfotograficzny.pl znalazlem tego Trekkera AW za 460. Tak dla informacji. Pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar Canonman
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Witam;-) Mam EOSa 33 + BP 300 i LowePro Mini Trekkera. Mieści się bez problemu, mam podpięte do 300/2,8 i nie ma kłopotu z zapakowaniem tego zastawu. jedynie co mnie denerwowało to to, że jak wkładałem do plecaka to spadała mi czasem muszla oczna ale plastrem ją... i jest teraz OK. Pozdrawiam Błażej. Acha ja zapłaciłem za swojego 469pln w sklepie we Wrocławiu.
    Canon EOS 1D MkII-N, Canon EOS 5D, EF 20/2.8 USM, EF 28/1.8 USM, EF 50/1.8 MkI, EF 100/2.8 L IS USM MACRO, EF 70-200/4 L USM ,Speedlite 550EX, Manfrotto 055 XPROB

Domyślnie

Witam.
    Właśnie wczoraj kupiłem Tamrac'a Expedition 4 (399 PLN'ów) - taki odpowiednik lowepro mikro tracker'a. Udało mi się do niego zmieścić: Eos30+BP+obiektyw (do długości 75-300), dodatkowo dwa obiektywy, lampa, filtry, gruszka, filmy. Zastepczo wyciągam przegródkę i kosztem filtrów, lub filmów które ladują do przedniej duuuużej kieszeni, mogę umiescić sigmę 70-200 hsm. Kupe miejsca, a plecak solidny. Polecam.
    Cosik czarnego + [EF20 f/2,8] + EF28 f/2,8+ EF50 f/1,8+ EF100 f2,0

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów