Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: [pank] syn

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie [pank] syn

Witam i, ponieważ to mój pierwszy post, przy okazji się witam. Niedawno kupiłem lustrzankę canona która miała, w założeniu, robić za aparat do pstrykania zdjęć rodzinie i nic więcej, kupiłem do niego uniwersalny obiektyw i myślałem że mam wszystko czego mi trzeba, zwłaszcza że na początku chciałem kupić hybrydę z dużym zoomem. Wszystko było fajnie, tylko, kurczę, bardzo szybko przyszła ochota na to żeby zamiast pstrykać zacząć fotografować. Niestety z fotografią jako taką miałem niewiele do czynienia stąd prośba do bardziej doświadczonych kolegów o wskazówki, co mogę zrobić żeby moje zdjęcia były dobre. Najlepiej takie sprawy omawia się IMHO na przykładach więc poproszę o opinie na temat zamieszczonego zdjęcia. Najwięcej frajdy sprawia mi fotografowanie ludzi i takie zdjęcia będę chciał zamieszczać i prosić o opinie. Teraz trochę o samym zdjęciu: wiem że nie jest zbyt ostre, ale dysponowałem tylko niezbyt jasnym obiektywem sigmy 18-125. Jako że obiektem jest mój roczny syn, nie za bardzo miałem możliwość doboru światła i pozy modela, z przyczyn oczywistych, starałem się "polować" na ciekawy moment. Zdjęcie było lekko podciągnięte w photoshopie, trochę bardziej rozmyłem i przyciemniłem tło, no i oczywiście przekonwertowałem na B&W. Pożyczyłem 50 canona i mam nadzieję że następne zdjęcia, dzięki jaśniejszemu obiektywowi będą ostrzejsze. Przepraszam za przydługi wstęp i bardzo liczę na konstruktywne opinie i wskazówki co mogę zrobić lepiej.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Witaj w CB .

Jak na takie "niesprzyjające" warunki to dobre zdjęcie. Podoba się mi spojżenie Syna, jak by za chwilę miał coś "zmajstrować" . Światłocień na czole również interesujący. Przeszkadza mi jasna plama w dolnym prawym rogu i jasna część ubrania obok.

Życzę udanych fot z 50-ką. To dopiero powinna być dobra "zabawa".

Pozdrawiam.
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Domyślnie

o walorach technicznych ciezko tu cos napisac... napewno te osre swiatlo przyjacielem nie jest... ale rozumiem jak to jest robic zdjecia dzieciom od paru miesiecy zajmuje sie w studiu prawie tylko zdjeciami dzieci... nie do opisania jest szybkosc dzieci od 7 misiaca w gore... nawet obiektywy L nie sa zbyt szybkie nic tylko zycze powodzenia...

Domyślnie

spojrzenie świetne no i mnie osobiiście to światełko się podoba
    Canon 20d + Sigma 70-200 f/2.8 + Tamron 17-50 f/2.8 + Canon 50 f/1,8 + ...

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jeżeli już edytowałeś w PSie to można było je bardziej wyostrzyć. Gra światła jest nawet ciekawa. Widziałbym to zdjęcie trochę bardziej kontrastowe.
    pozdr

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

mi nie trafiło do gustu przykre to zdjecie, załoz 50mm i ciachaj fotki jak sie bedzie bawił
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Uprawnienia umieszczania postów