Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: uzywany grip

Dopiero zaczyna

Domyślnie uzywany grip

chce kupic uzywke do 400 D najlepiej orginal czy warto?a moze lepiej nowy?

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chcę kupić używany samochód. Warto, czy lepiej nowy? Jak w dobrej cenie i niezniszczony i nie zależy Ci na gwarancji to warto.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Coś już napisał
    Miasto
    Łeba

Domyślnie

najlepiej kupic ode mnie

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Zależy jakiej jakości używany grip. Jeżeli nie ma wielkich luzów na przyciskach ani śladów upadku to można zaryzykować po sprawdzeniu czy działa. W końcu to nie to samo co obiektyw, o wiele mniej skomplikowany.

Z samochodem bym nie porównywał, w końcu samochód to milion części a grip nie. Choć wiadomo, używka nie ma gwarancji, a nówka ma.

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Z samochodem bym nie porównywał, w końcu samochód to milion części a grip nie. Choć wiadomo, używka nie ma gwarancji, a nówka ma.
    Więc tym bardziej nie ma się czego bać.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotrek28 Zobacz posta
    chce kupic uzywke do 400 D najlepiej orginal czy warto?a moze lepiej nowy?
    orYginał. Jeśli używka jest w dobrym stanie, nie grzechocze w niej nic (w przypadku Delty BG-E3 tak miałem, ale dostałem inną sztukę),przy pokrętne nie ma pęknięć (w zamiennikach po około roku potrafią się pojawić), nie ma obić, rys i idealnie pasuje do korpusu (również wspomnę, że zamienniki potrafią być lekko niedopasowane) to jak najbardziej bierz - oryginał to oryginał przekonałem się teraz na BG-E2N, że lepiej brać oryginalne tego typu rzeczy - zwłaszcza, że jest to zasilanie aparatu(!).

Oczywiście kwestia czy używany czy nowy to zależy od Ciebie i Twoich finansów. Wiadomo, kupisz nowy, masz gwarancję, masz NOWĄ sztukę, przy kupnie używanego tego nie masz.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

juz wiem co wybiore nie ma jak orginal dzieki za pomoc

Coś już napisał Awatar romko
    Miasto
    pomorze środkowe

Domyślnie

Kupiłem używany, co prawda w stanie jak nowy, chyba nie był nawet przykręcany do body. Cio mnie zaskoczyło to jakość wykonania. Szkoda , że puszka (350D) taka nie jest. Jakaś dziwna ta filozofia Canona. Puszka sama w wykonaniu plastik w najgorszym wydaniu, ale grip - to już wyższa szkoła jazdy?! Czyżby w komplecie pod inny segment odbiorców? Do rzeczy, myślę, że grip puszkę przeżyje.
    5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
    to tylko 1 %...

Bywalec Awatar gacek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dlaczego używka nie ma gwarancji? Jak sprzedawałem obiektyw niedługi czas po kupnie, to i gwarancji trochę skapnęło

A jak chodzi o grip to tylko oryginał - kwestia używany czy nie to indywidualna decyzja. Ja kupiłem używkę i jestem bardzo zadowolony - 200 zł w kieszeni Szkła Canonowskie też mam używane. No i generalnie dobry jakościowo sprzęt chyba warto z trzeciej ręki - zawszeć to taniej wyjdzie, a jeśli tylko sprzedawca sprzętem gwoździ nie wbijał, to problemów być nie powinno
    Szkła: 10-22 + Σ 17-70 + Σ 50/1.4 + 100 macro + takie tam
    Dodatki: 400D + grip + 580EX II + takie tam

Puzzle Canona: 50/1.8, 3 kawałki, od lat 6.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Kupiłem ongiś używane BP-300 oraz BG-E1 i oba służą mi do dziś.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów