Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Dymek- jak robić?

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CFR Zobacz posta
    Forum jest po to by odpowiadac na pytania a nie nakierowywac non stop na google. Chyba na kazdym forum sa tacy googlomaniacy
    Mogę skierować prosto do książki:

Henryk Latoś, 77 tematów fotograficznych, Wydawnictwa Artystyczne i Filmowe, Warszawa 1975, Rozdział 75 - Dym i para, str. 186.

Google chyba jednak szybciej i łatwiej dostępne...
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Ehhh ludzie. Opisane krok po kroku

Przeslona i inne exifowe dane. Pewien dymkowy user na cyberfoto podał takie parametry: f/9. 1/200s, iso200 na 50mm. Światło ustawiłbym na kontre obok tła, powinno wystarczyć jedno, ale jeśli by zabrakło to można dodać z drugiej strony uzupełnienie...

No i znalazłem też schematowy backstage (copywright by "dejotde"):

A o to pare efektów:

P.S. Jeśli chcecie sie bawić w te sprawy to otwierajcie okna. Ostatnio wyczytałem że te indyjskie kadzidełka są bardzo rakotwórcze
    Regulamin pkt 8

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bakulik Zobacz posta
    Mogę skierować prosto do książki:

Henryk Latoś, 77 tematów fotograficznych, Wydawnictwa Artystyczne i Filmowe, Warszawa 1975, Rozdział 75 - Dym i para, str. 186.
    i jest ok, wlasnie szukam tej ksiazki, a nie ma czasem nowszego wydania ... wiem, wiem google

PZDR

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Sory Malin ale ja widze tylko pierwszy obrazek no i w takiej wielkości, że wyczytac nic się nie da. backstage ani efektów nie widzę mam puste luki ;-) Możesz jeszcze raz? Najlepiej zapodaj na imageshack.us
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

tez sie z tym kiedys zmierzylem, nie bylo latwo, duzo prob. Oto rezultaty http://www.digart.pl/zoom/1308128/Pa...th_smoke3.html http://www.digart.pl/zoom/1262002/Peacefull.html
    moj sposob: czarne tlo, 2 halogony po bokach, ale tak by nie rozjasnialy tla. i w zasadzie tyle, ISO czy przyslona wg wlasnego uznania, poeksperymentuj..
    jesli chcesz takie na bialym tle --> http://www.digart.pl/zoom/1265506/ar...ny_dymek5.html to tak jak poprzednio a potem "invert" w photoshopie mam nadzieje ze troche pomoglem, jak cos to pytaj o cos jeszcze.
    www.STANCZYK-ART.com | Canon EOS 20D | sigma 30mm 1.4 | 50mm 1.8 | sigma 70-300 f/4-5.6 | EX430II | + KIT i *******y...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

dzięki za pomoc ludziom którzy pomogli :Pa tym którzy nie pomogli też dziękuje...

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Sory Malin ale ja widze tylko pierwszy obrazek no i w takiej wielkości, że wyczytac nic się nie da. backstage ani efektów nie widzę mam puste luki ;-) Możesz jeszcze raz? Najlepiej zapodaj na imageshack.us
    Sprawdz jeszcze raz. Ja niestety już nie moge edytować posta, ani zdjecia nie są na moim serwerze także nic wiecej nie zrobie. A to zdjecie niestety musi byc w takiej rozdzielczosci, bo innego nie znalazlem...
    Regulamin pkt 8

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Tak z ciekawosci sprawdzilem co wyrzuca google na haslo zaczerpniete z tego malutkiego screena: "shot smoke trail art" :-)

Efekty sa nadzwyczaj ciekawe, duzo ciekawych linkow, troche opisow, anglojezycznych oczywiscie, wystarczy wpisac: smoke trail art. I cieszyc sie mnogoscia porad jakie ludzie udzielaja na forach z tym zwiazanych

Dopiero zaczyna

Domyślnie

więc teraz zostaje tylko ustawić sobie wszystko i próbować dzięki

a ta lampka to może być taka zwykła biurowa?

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orzefek Zobacz posta
    więc teraz zostaje tylko ustawić sobie wszystko i próbować dzięki

a ta lampka to może być taka zwykła biurowa?
    Żarówa 100W to mało, sam się męczyłem z tym kilka dni temu.
    Osiągnąłem ISO-800, 1/250s, F/2.

Zadbaj o mocniejsze światło, większa GO będzie lepsza.

Aaa... jeszcze jedno - kadzidełko gdy się dopala wtedy najmocniej dymi, więc wtedy najciekawsze efekty można uzyskać

Edit.
    Udało mi się*uzyskać cosik takiego

1.

2.

3.
    Ostatnio edytowane przez esteper ; 23-03-2008 o 00:33
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów