Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Lens Coats - oslony maskujace na obiektywy

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    piszemy "Canon Off Camera Shoe Cord OC-E3" a nie...
    Myślę, że jest różnica między Twoim przykładem a kilkuzdaniowym cytatem dwa piętra wyżej. Myślę też, że o tym dobrze wiesz.

...juz chocby pasywne zrozumienie angielskiego jest absolutnym minimum. przyznawanie sie do takiego braku, to wrecz wstyd...
    Wiesz - próbuję wywołać w sobie uczucie wstydu i jakoś mi nie wychodzi. Może dlatego, że mam jakieś inne cechy, równie ważne jak znajomość j, angielskiego, o których jeszcze nie wiem...

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Obmacałem, poprzymierzałem i ... w skrócie powiem tak: do obiektywu 100-400 nabywanie tej pończoszki nie ma najmniejszego sensu

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HenrykG Zobacz posta
    Myślę, że jest różnica między Twoim przykładem a kilkuzdaniowym cytatem dwa piętra wyżej. Myślę też, że o tym dobrze wiesz.
    wydaje mi sie, ze sens tego przykladu byl jasny.

Wiesz - próbuję wywołać w sobie uczucie wstydu i jakoś mi nie wychodzi. Może dlatego, że mam jakieś inne cechy, równie ważne jak znajomość j, angielskiego, o których jeszcze nie wiem...
    widzisz... ja chyba za duzo przebywam za granica, w miejscach wielonarodosciowych, i za duzo widuje osob, ktore nie potrafia sie porozumiec z innymi ze wzgledu na nieznajomosc ktoregos z uzywanych powszechnie w danym miejscu jezykow. niestety, zbyt czesto ta nieznajomosc jest powodem problemow. i nikt sobie samopoczucia nie poprawia innymi cechami, bo fakt odholowania auta na fakturke 200 EUR czy tez niemoznosc zakupu biletu na tramwaj jest po prostu problemem. i kropka. i nie ma do tego co dorabiac ideologii o innych cechach

problem polega na tym, ze jak sie chce wyjrzec gdzies dalej niz lokalne, polskie podworko, to trzeba sie umiec poslugiwac co najmniej jezykiem angielskim. w Polsce to jest nadal wielkie halo jak ktos potrafi poprawnie i plynnie poslugiwac sie angielskim. a potem zdziwienie, ze wyjechal do Anglii, nie zna jezyka i nagle nie zarabia fortuny.

jako przyklad wart nasladowania moze podam ludzi z firmy mojej zony. przecietny pracownik EPO posluguje sie sprawnie 4 jezykami - angielskim, niemieckim i francuskim + innym obcym (czesto swoim ojczystym, bo sporo tam Hiszpanow i Holendrow). niech to, ze zarabiaja 6k EUR miedzy innymi ta znajomoscia jezykow bedzie dobra inspiracja, zeby sie brac za jezyki. to jednak wiecej niz srednia krajowa 3000 PLN brutto.
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

widzisz...
    Widzę. Masz zupełną rację. Ale ja nie wybieram się za granicę. A tam, gdzie kiedyś byłem, porozumiewałem się bez problemów. A na "dokształt" w innych językach nie mam już dawno motywacji...

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    wydaje mi sie, ze sens tego przykladu byl jasny.

widzisz... ja chyba za duzo przebywam za granica, w miejscach wielonarodosciowych, i za duzo widuje osob, ktore nie potrafia sie porozumiec z innymi ze wzgledu na nieznajomosc ktoregos z uzywanych powszechnie w danym miejscu jezykow. niestety, zbyt czesto ta nieznajomosc jest powodem problemow. i nikt sobie samopoczucia nie poprawia innymi cechami, bo fakt odholowania auta na fakturke 200 EUR czy tez niemoznosc zakupu biletu na tramwaj jest po prostu problemem. i kropka. i nie ma do tego co dorabiac ideologii o innych cechach

problem polega na tym, ze jak sie chce wyjrzec gdzies dalej niz lokalne, polskie podworko, to trzeba sie umiec poslugiwac co najmniej jezykiem angielskim. w Polsce to jest nadal wielkie halo jak ktos potrafi poprawnie i plynnie poslugiwac sie angielskim. a potem zdziwienie, ze wyjechal do Anglii, nie zna jezyka i nagle nie zarabia fortuny.

jako przyklad wart nasladowania moze podam ludzi z firmy mojej zony. przecietny pracownik EPO posluguje sie sprawnie 4 jezykami - angielskim, niemieckim i francuskim + innym obcym (czesto swoim ojczystym, bo sporo tam Hiszpanow i Holendrow). niech to, ze zarabiaja 6k EUR miedzy innymi ta znajomoscia jezykow bedzie dobra inspiracja, zeby sie brac za jezyki. to jednak wiecej niz srednia krajowa 3000 PLN brutto.
    Widzę. Masz zupełną rację. Ale ja nie wybieram się za granicę. A tam, gdzie kiedyś byłem, porozumiewałem się bez problemów. A na "dokształt" w innych językach nie mam już dawno motywacji...

Jak to mówiła moja polonistka z liceum "Praca niezła, ale niestety nie na temat"

Domyślnie

Właśnie, przeszło w jakąś dyskusję nt języków obcych - a ja chciałbym się spytać dlaczego nabywanie LensCoat do 100-400 nie ma sensu?
    Siem de i kilka obiektyvoof

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kashpir pl
    ...dlaczego nabywanie LensCoat do 100-400 nie ma sensu?
    Ano dlatego, że elementy maskujące można założyć jedynie na: osłonę przeciwsłoneczną (czarna, więc nie bardzo odstaje od otoczenia), kawałek pierścienia poniżej osłony (połowa też składa się z czarnej gumy z rowkami) i... praktycznie to by było na tyle. Jest jeszcze centymetrowy krążek i kilka pasków samoprzylepnych, którymi nie warto sobie zawracać głowy. A po wysunięciu zooma na czterysta mm mamy duży kawał "bielizny"...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów